Садовий, прикриваючить потребами комунальників, хоче набрати нових кредитів, – депутат

Новини 10 Червня, 2020 1 524

Андрій Садовий. Фото: ЛМР

Міський голова Львова розгорнув цілу інформаційну кампанію щодо взяття нових кредитів, – Телішевський

Після останньої сесії, міський голова Львова Андрій Садовий розгорнув цілу інформаційну кампанію щодо взяття нових кредитів, в тому числі, для виплат зарплат працівникам комунальних установ міста.

Як пише “Четверта студія”, про це  пише на своїй сторінці у ФБ депутат Львівської міської ради Ігор Телішевський.

“Гроші на ці потреби дає ЄБРР і мова йде про 20 млн євро. Але чи може місто самостійно забезпечити безперебійну роботу комунальних підприємств та вчасно оплачувати зарплатню? Якщо коротко – так”, – зазначає депутат.

Телішевський відмітив, що гроші можна взяти: “душ для чиновників в стінах ЛМР за 750 тис. гривень; ремонт сесійної зали та придбання обладнання на 16 млн гривень; 2 млн 300 тис гривень передбачено на проведення загальноміських подій (день міста, свято пампуха та інше – зі зрозумілих причин цього року масовий та гучних святкувань не планується); 60 млн гривень «Муніципальна варта міста», керівника якого нещодавно затримали на хабарництві, а сама структура не приносить жодної користі для міста. Сотні тисяч гривень щомісяця виділяються на премії заступникам міського голови”.

Як наголошує депутат, “це лише невеликий перелік видатків бюджету, які не є нагальною потребою у цьому році та можуть бути скеровані на виплату заробітних плат простим інженерам, прибиральникам, майстрам – усім тим, хто дійсно працює у цей важкий час. Тим часом, понад 360 млн гривень має віддати місто цього року за борговими зобов’язаннями. Це лише частина величезного міського боргу, віддавати який доведеться усім платникам податків. Мова йде про 5 мільярдів гривень, не враховуючи облігації та інші види запозичень”.

Коментарі

Позначки: , , , , ,