Садовий приховуватиме свою зарплату до закінчення війни

Новини 14 Квітня, 2022 899

Фото ілюстративне. Джерело: Варіанти

Львівська міськрада не оприлюднюватиме зарплат Андрія Садового та його заступників до закінчення війни в Україні.

Про це йдеться у відповіді Львівської міської ради на запит Варіантів, пише Четверта студія.

Львівська міська рада відмовилася надавати інформацію про заробітну плату міського голови Львова Андрія Садового та всіх його заступників за березень цього року та за всі інші місяці, поки Україна перебуватиме у воєнному стані.

У мерії наголосили, що ще 28 лютого Торгово-промислова палата України визнала військову агресію РФ щодо України як “обставини непереборної сили”, тому Львівська міськрада вирішила відтермінувати розгляд запиту до завершення війни.

“У зв’язку з військовою агресією Російської Федерації щодо України відповідно до Указу Президента України від 24 лютого 2022 року №64/2022 “Про введення воєнного стану в Україні” (зі змінами) в Україні введено воєнний стан.

Торгово-промислова палата України 28 лютого 2022 року прийняла рішення, яким засвідчила військову агресію Російської Федерації проти України форс-мажорними обставинами (обставини непереборної сили).

Враховуючи викладене та наслідки дії цих обставин, інформуємо, що розгляд запиту на публічну інформацію буде відстрочено до завершення дії обставин непереборної сили відповідно до частини шостої статті 22 Закону України “Про доступ до публічної інформації” – йдеться у відповіді міськради.

Натомість ще на початку березня, вже після широкомасштабного вторгнення РФ в Україну, у Львівській міськраді не вважали за необхідне приховувати розмір зарплат Андрія Садового та його заступників за лютий 2022 року й оприлюднили цю інформацію.

Додамо, що починаючи з березня 2020 року Варіанти щомісяця оприлюднюють інформацію про зарплати чиновників Львівської міськради.

Коментарі

Позначки: ,