Садовий просить Мальського зупинити поширення сказу

Новини 04 Грудня, 2019 416
На Львівщині інформують: що необхідно знати про сказ і як діяти

На Львівщині інформують: що необхідно знати про сказ і як діяти

Зважаючи на виявлений випадок сказу в дикої лисиці, яка минулого тижня зайшла на територію приватного будинку у Личаківському районі міста, вжито необхідних заходів. Зокрема, введено карантинні обмеження у 5-кілометровій зоні від місця її виявлення, та продовжено вакцинацію безпритульних тварин. Також фахівці провакцинують собак та котів цього району. Водночас, місто звернеться до обласної екологічної комісії вжити необхідних заходів, адже це уже третій випадок сказу, який «принесли» тварини з-за меж міста. Таке рішення сьогодні прийняла міська комісія з питань ТЕТ і НС.

Про це пише “Четверта студія” посилаючись на прес-службу ЛМР.

«У п’ятницю було повідомлено про те, що на територію приватного будинку на вул. Прогулковій потрапила лисиця. Вона мала контакт з твариною — собакою, і собака задушила цю лисицю. Після цього труп лисиці було скеровано в лабораторію і підтверджено випадок сказу», — зазначила Уляна Гуменна, начальниця відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Львівського міського управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області.

Собака була вакцинована, проте упродовж 4 років не отримала ревакцинацію. Тож зараз їй зробили щеплення, і вона є під наглядом фахівців. Прямого контакту в людей ні з лисицею, ні з собакою, не було.

«Контакту з лисицею не було. Власник будинку в рукавицях в целофановий мішечок запакував труп лисиці і завіз в лабораторію. На території будинку проведено дезінфекційні заходи», — зауважила Галина Михальчук, завідувачка Львівського міського відділу ДУ «Львівський обласний лабораторний центр МОЗ України».

«Для мене ситуація є надзвичайно тривожною. 12 років в місті не було сказу, і ми маємо третій випадок сказу у Львові за цей рік. Сказ „прийшов“ до нас з-за межі міста: всі три тварини „прийшли“ до нас з-за меж міста. Тому ігнорувати таку ситуацію — це вкрай небезпечно для нас, для безпеки наших мешканців», — акцентувала Оксана Кошак, директорка ЛКП «Лев».

 

 

Коментарі

Позначки: , , ,