Садовий продовжує заганяти Львів у кредитну яму

Новини 27 Квітня, 2023 700

«Б@ядь, я в щоці»

Сьогодні, 27 квітня, мер Львова Андрій Садовий дуже гучно відреагував на провал голосування депутатів ЛМР.

Про це пише Варта1, інформує Четверта студія.

Мер Львова вважає важливим отримання кредиту у розмірі 25 млн євро, які пропонує Європейський банк реконструкції і розвитку.

На сесію 27 квітня під номером 7 у порядку денному питання повторно внесено на голосування, адже через цю позику депутати пересварилися ще у грудні минулого року – тоді міський голова наполягав, що гроші потрібно брати, їх планують скерувати для підтримки ліквідності та рефінансування п’яти комунальних підприємств – «Львівелектротранс», «Львівавтодор», «Львівводоканал», «Львівтеплоенерго» та «Зелене місто».

На минулому засіданні 2 березня депутати не підтримали умов кредитного договору.

Виконавчий комітет перебрав на себе депутатські повноваження та в обхід регламенту на засіданні 14 березня проголосував нібито за технічне рішення, а насправді незаконно погодив прийняття умов кредитного договору. Виконком може надавати дозвіл на укладення кредитних договорів лише комунальними підприємствами, при тому з обмеженнями.

Садовий поставив на голосування питання про перенесення пункту 7 на кінець засідання, а пропонував перейти до восьмого питання скасування рішення виконкому.

Проголосувало «за» лише 27 депутатів.

«Б@ядь, я в щоці. Оголошується перерва на 15 хвилин.»  – відреагував мер.

Опісля Садовий запропонував зробити перерву до вівторкового засідання.

Коментарі

Позначки: , , ,