Садовий поклав око на чотири обласні установи

Новини 23 Квітня, 2021 1 360

Андрій Садовий. Фото ілюстративне. Джерело: lenta.ua

Мер Львова Андрій Садовий сьогодні під час сесії наголосив, що медичні заклади обласного підпорядкування, які розміщені і функціонують у Львові, мають бути перереєстровані до Львова.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛМР.

Раніше ці медзаклади перереєструвалися з міста у різні населені пункти, і в такий спосіб, за розрахунками департаменту економічного розвитку ЛМР, міський бюджет Львова недоотримав близько 100 млн грн на рік.

«Мені про це питання вже говорити соромно. Керівництво області мене запевнило, що питання вирішене, але вони це не можуть зробити до 1 квітня. Ми сьогодні вже маємо 22 квітня. Тут є Сергій Івах, який підписує контракти з усіма цими головними лікарями. Я даю доручення пану Москаленку з вами, пані Шелестак, запросити цих 4 головних лікарів на розмову до нас, бо вони всі громадяни Львова, вони користуються інфраструктурою, яка тут є. В минулих каденціях було прийнято шкідливе рішення. Ми готові їм допомогти, бо це вже за межами здорового глузду. Дивна ситуація – депутати міської ради – львів`яни, лікарі – львів`яни, а бюджет Львова через це недоотримує 100 млн грн. Це просто абсурд», – сказав мер Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, йдеться про такі медичні заклади, які перереєструвалися зі Львова: центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, онкологічний центр,  госпіталь ветеранів війн та репресованих, обласна клінічна лікарня.

Коментарі

Позначки: ,