Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

Новини 16 Травня, 2024 105

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської МТГ

У міськраді напрацювали проєкт ухвали, якою пропонують взяти у банку позику на 840 мільйонів гривень для фінансування п’яти міських проєктів.

Про це йдеться у проєкті ухвали, винесеній на розгляд на сесію Львівської міськради 16 травня 2024 року, пише Кулемет з посиланням на Варіанти.

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської МТГ у 2024 році.

Згідно з документом, для того, щоб мати змогу профінансувати видатки з бюджету розвитку Львова, міськрада планує взяти позику у 840 000 000 грн.

“Здійснити у 2024 році місцеве внутрішнє запозичення з метою фінансування видатків бюджету розвитку бюджету Львівської МТГ для створення, приросту чи оновлення стратегічних об’єктів довготривалого користування, що забезпечують виконання завдань міської ради, спрямованих на задоволення інтересів населення Львівської МТГ” – йдеться в проєкті ухвали.

Кошти планують скерувати на реалізацію таких проєктів:

– будівництво механіко-біологічного комплексу перевантаження та переробки твердих побутових відходів на вул. Пластовій, 13;

– будівництво шляхопроводу на перехресті вулиць Т. Шевченка – о. Омеляна Ковча;

– реконструкція системи живлення власних потреб ТЦ “Північна” із можливістю приєднання джерела аварійного живлення та запуску від нього на вул. Пластова, 125;

– капітальний ремонт Центру надання адміністративних послуг для ветеранів на вул. Т. Шевченка, 374 у Львові;

– капітальний ремонт Центру надання адміністративних послуг для ветеранів на вул. В. Липинського, 11 у Львові.

Позику міськрада планує взяти в АТ “Ощадбанк” терміном на 60 місяців від дати підписання кредитного договору з врахуванням пільгового періоду 24 місяці та з можливістю дострокового погашення кредиту.

“Відсоткова ставка за користування кредитом є змінюваною та встановлюється з врахуванням українського індексу ставок за депозитами фізичних осіб (UIRD 3М) і збільшується на розмір маржі 3 % річних, але не може бути більше ніж 22% річних. Ставка буде визначена на дату підписання кредитного договору виходячи з UIRD 3М” – зазначено у документі.

Коментарі

Позначки: , , ,