Садовий піариться на проблемі, яку не бачив 10 років

Новини 24 Липня, 2020 366

Андрій Садовий. Фото: Depo.ua

Поки що чинний мер Львова Андрій Садовий знову був спійманий на брехні та маніпуляції. Цього разу мова йшла про медіатеку «Мультиплекс» та озеро на вулиці Симоненка у Львові. Спочатку мер відмовлявся фінансувати простір для дітей, а зараз «героїчно його рятує». З озером все ще цікавіше: три роки тому він обіцяв благоустрій території, а зараз… знову обіцяє.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на “Вголос.

Вчора, 21 липня, міський голова Львова Андрій Садовий прибув разом із Директором департаменту “Адміністрація міського голови” Євгеном Бойко та депутатами від «Самопомочі» на вулицю Симоненка, що у Франківському районі. Причина візиту – нібито благородна: вберегти дитячу бібліотеку від краху та облаштувати благоустрій території навколо озера. Але Садовий не був би Садовим, якби і на такій «мілині» не приготував кілька «підводних каменюк».

Перший із них – сама медіатека, яку міськрада вже довгі роки відмовлялась фінансувати чи хоча б підтримати по господарській  частині. Тут самі діти та їхні батьки власними зусиллями розмальовували вхід та облаштовували смітники, а місто залишалось осторонь протягом близько десяти років.

Другий «камінь» – це озеро, яке також потребує інвестицій. Садовий приїхав не з порожніми руками – він привіз… презентацію! Мер довго розповідав, як тут все буде добре, як поміняють лавки та ліхтарі і навіть показав, як все буде виглядати. Картинка, звісно ж, красива, але вона, м’яко кажучи, не нова. Із презенацією, до якої входили ідентичні зображення, він вже виступав у далекому 2017-му році. Тоді, до речі, він також обіцяв, що «от-от розпочнуться ремонтні роботи», покликані на облаштування благоустрою території. Про це двічі (і тоді, і зараз) не написав сайт «Захід.нет», який належить дружині Андрія Садового.

Депутат Львівської міської ради Андріян Гутник зробив зауваження меру щодо цієї історії. Він написав коментар у Facebook, у якому запитав Садового про всі роки, які той ігнорував проблеми як озера, так і бібліотеки. Проте той не лише не відповів депутату, а ще й приховав його коментар таким чином, що не всі тепер його можуть бачити.

Сам Андріян Гутник пояснив таку реакцію мера місцевими виборами, які вже не за горами. Саме тому, на думку народного обранця, Андрій Садовий і піариться на подібних речах.

«У медіатеці «Мультиплекс» взагалі доволі цікава ситуація. Це приміщення зараз перебуває на балансі Міністерства оборони України. Колись Львівська міськрада уклала угоду з цією бібліотекою про оренду приміщення за гривню на рік. Потім Міноборони передало місту багатоквартирний житловий будинок, який знаходиться поруч із бібліотекою, а саму медіатеку залишило собі. Протягом десятків років ЛМР чомусь навіть не знайшла можливості укласти довготривалу угоду про оренду, а кожен раз її поновлювала.

Місяць тому міністерство зареєструвало свідоцтво про право власності на це приміщення і повідомили ЛМР, що планують або його продавати, або виселяти бібліотеку і здавати приміщення комусь в оренду. Міноборони часто практикує такий варіант, що орендар оцінює приміщення і сплачує близько одного відсотка оренди від загальної вартості. У даному випадку це становить близько 10 тисяч гривень на місяць. Якщо говорити про бібліотеку, то місто легко могло б взяти на себе ці витрати і залишити цей простір для дітей. У цій медіатеці є до 30 тисяч книжок і майже 10 тисяч відвідувачів. Тобто, практично весь Франківський район школярів її відвідує», – пояснив Андріян Гутник.

«Я особисто нею опікувався, допомагав і ми проводили багато спільних заходів протягом 10-ти років. Останній раз ми розмальовували вхід до бібліотеки, коли міськрада вкотре відмовила нам у благоустрої території. Крім того, ми разом зі школярами навколишніх шкіл протягом десяти років висадили навколо сотні дерев», – додав обурений депутат.

«Також поряд є озеро, яке є одним із найбільших природніх джерел Франківського району Львова. До нього нещодавно прийшов міський голова зі своїм заступником і вони  розповідали, що скоро тут теж облаштують благоустрій. Вони також показували, як воно буде виглядати. За планом, там мають бути дерев’яні пірси, нові лавки, заміна ліхтарів і так далі. Але тут є одне «але»: протягом 10-ти років я за особистий кошт неодноразово встановлював там десятки лавок, смітників та ліхтарів. Разом із мешканцями ми регулярно чистимо це озеро, запускали туди рибу і міська рада жодного разу нам не допомогла, хоча я постійно звертався», – сказав народний обранець.

«Тобто, вийшло так: Садовий нічим не допомагав протягом років, а тут, за два місяці до виборів, він з’явився і розповів, яке «чудо» він тут зробить. Найцікавіше, що він показав презентацію, як воно має виглядати у результаті, але вона не є новою. Ті самі картинки Андрій Садовий перезентував у 2017-му році і ще тоді казав, що «скоро розпочнуться роботи по благоустрою», а тепер він знову прийшов із ними. Він це запостив на свою сторінку і я йому поставив питання у коментарях, чому досі він цим не займався і чому ми спільно з громадою мали все робити за власні гроші. Він проігнорував моє питанняі ба більше, зовсім приховав їх, щоб їх не бачили інші люди», – підсумував Андріян Гутник.

 

Коментарі

Позначки: , ,