Садовий передав поліклініку на баланс лікарні швидкої допомоги під “ковідне” відділення, попри спротив медиків (ВІДЕО)

Новини 18 Березня, 2021 3 247

Фото: ФБ/Наталія Шелестак

Виконком ЛМР передав поліклініку на Мазепи на баланс лікарні швидкої допомоги під “ковідне” відділення. Андрій Садовий провів це рішення через виконавчий комітет після того, як медики відмовились переходити добровільно.

Рішення про передачу поліклініки у підпорядкування Олега Самчука прийняли 17 березня на засіданні виконкому.

Як пише «Четверта студія, про це інформує “Еспресо.Захід”.

17 березня члени виконавчого комітету ЛМР погодили передачу Комунального некомерційного підприємства “Львівська 1-а міська клінічна лікарня імені Князя Лева” на баланс Комунального некомерційного підприємства “Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова”.

Нагадаємо,16 березня після засідання комісії ТЕБ і НС Андрій Садовий назвав місця, де заплановано розгорнути нові ковідні відділення. Серед них – поліклініка на Мазепи. При тому він сам наголосив на тому, що “мав годинну розмову з працівниками поліклініки на Топольній. Люди розуміють, що це складна ситуація і що це створює незручності для їхньої роботи”.

Ситуацію також прокоментувала депутат ЛМР Наталія Шелестак:

“Зараз ситуація така, що лікарі мають своє бачення і просять не розміщувати стаціонар у поліклініці. Про це йшлося на зустрічі з мером Андрієм Садовим. Медики в більшості проти. Влада міста натомість ухвалила рішення, що стаціонар буде. Вважаю, що з людьми треба говорити. Треба шукати логіку в усіх діях і передусім ставити питання про безпеку мешканців і надання їм допомоги, а не про те, зручно чи незручно там лікарям, зручно чи незручно владі. Ми зобов’язані забезпечити мешканців ліжками, і це первинне, треба знайти оптимальний варіант вирішення цієї проблеми тут і дуже швидко”.

Зазначимо, що конфлікт працівників поліклініки та міського голови вже має тривалу історію. Вперше він виник восени 2019 року. Та найбільш гострим був у кінці жовтня 2020-го і стосувався також наміру створити тут ковідне відділення. Тоді протягом трьох днів підконтрольне меру управління охорони здоров’я видало два накази, які взаємно суперечать один одному. Перший, 28 жовтня, “Про розгортання ліжок “швидкої” на базі поліклініки” у зв’язку з “виробничою необхідністю”, а другий, 30 жовтня, про втрату чинності попереднього наказу. Ця дивна ситуація лише підсилила припущення, що це була або помста за позицію медиків, або намір забрати поліклініку під певні незрозумілі “виробничі потреби”. Відтак є зрозумілою позиція медиків, які зараз не довіряють міській владі.

Також у цьому контексті можна сприймати й питання, яке планували винести на розгляд депутатів ЛМР, а саме – про перейменування Комунального некомерційного підприємства “Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова” в територіальне медичне об’єднання імені святого Пантелеймона.

Уже тоді лунали припущення, що йдеться не лише про перейменування, а й про створення навколо лікарні “швидкої” великого об’єднання – “медичного монстра”. Ще більше пересторог є до того, що “Топольна” втратить статус лікарні швидкої допомоги.

Як повідомлялося, колектив проти розміщення денного стаціонару в приміщенні поліклініки на Топольній.

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,