Садовий обіцяє добудувати сміттєпереробний завод

Новини 02 Березня, 2023 233

Садовий обіцяє добудувати сміттєпереробний завод

Відповідальному ЛКП передбачили майже 700 млн грн

Львівська міська рада погодила статутний капітал для ЛКП “Зелене місто”, яке відповідає за будівництво сміттєпереробного заводу, у розмірі понад 698 мільйонів грн.

Рішення проголосували на сесії ЛМР 2 березня, передає “Еспресо.Захід”, інформує Четверта студія.

Як зазначається у пояснювальній записці, розмір статутного капіталу Львівського комунального підприємства “Зелене місто” визначено у сумі 698 080 935 грн. Окрім того, що дане рішення було обгрунтовано на підставі відомостей з Держреєстру підприємців, даних бухгалтерського обліку та фінансової звітності, враховано також планове збільшення розміру статутного капіталу у 2023 році для забезпечення виконання існуючих кредитних договорів та капітальних видатків на будівництво заводу механіко-біологічної переробки відходів та рекультивація існуючого сміттєзвалища.

Додамо, що ЛКП “Зелене місто” є одним з п’яти комунальних підприємств, для фінансування яких Львів отримає кредит ЄБРР у розмірі 25 млн євро. Договір був підписаний в кінці грудня 2022 року, а строк його погашення 4,5 роки.

Додамо, що 2 березня сесія Львівської міської ради після запеклих дискусії ухвалила бюджет розвитку громади на 2023 рік. На розвиток Львівської міської громади запланували 1,8 млн грн, однак значна частина цієї суми піде виплати боргів за попередній рік.

Як зауважив міський голова Андрій Садовий, важливим цьогоріч є продовження реалізації великих проєктів у співпраці з міжнародними фінансовими установами. Йдеться, зокрема, про будівництво сміттєпереробного заводу, закупівлю трамваїв та автобусів.

Коментарі

Позначки: , ,