Садовий намагається до сміттєвої історії втягнути Верховну Раду

Новини 04 Червня, 2020 370
Андрій Садовий. Фото: відкриті джерела.

Андрій Садовий. Фото: відкриті джерела.

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до Верховної Ради з проханням створити Тимчасову слідчу комісію для розслідування давньої історії з підпалом Грибовицького сміттєзвалища.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням на “Голос України”.

“Минуло чотири роки з часу підпалу Грибовицького полігона і початку сміттєвої блокади Львова. Слідство триває досі. Фігуранти розслідування є колишні вищі посадові особи, а також чинні народні депутати. Ми готові надати ТСК всі необхідні свідчення та матеріали. Львів та Україна мають знати правду”, – вважає Андрій Садовий.

Він вважає, що з 2016 року проти Львова свідомо було організовано сміттєву блокаду для досягнення корисливих політичних цілей, і ніби Грибовицький полігон твердих відходів тоді зумисне підпалили. У результаті загинуло троє працівників ДСНС та один комунальник.

Андрій Садовий стверджує, що на працівників полігонів твердих відходів України чинився тиск, щоб вони не приймали сміття зі Львова. Це ніби робилося з метою, щоб сміття накопичувалось на території міста, що викликало невдоволення населення.

Політичні опоненти міського голови вважають, що він таким чином хоче пояснити, чому протягом трьох каденцій так і не вирішив сміттєву проблему у Львові. Ймовірно, він знову піде на вибори, а сміттєва проблема – найслабше місце в політичній та господарській кар’єрі Андрія Садового.

Харківський науково-дослідний інститут судових експертиз ще кілька років тому дав заключення, що Грибовицьке сміттєзвалище не підпалювали, ймовірніше, пожежа виникла стихійно через безгосподарність. Міський голова іншої думки.

Прокурор Львівської області Юрій Квятківський ще у 2017 році повідомляв, що самозаймання полігона сталося через неналежну експлуатацію: “Проведеною комплексною експертизою встановлено, що причиною пожежі, яка виникла 28 травня 2016 року, є самозаймання неущільнених твердих побутових відходів. Те, що займання було спричинене сторонніми факторами, експертизою не встановлено. Також встановлено, що експлуатація полігона посадовцями ЛКП “Збиранка” здійснювалося з порушеннями вимог. Не проводився полив ділянок полігона при високих температурах, перешарування, не виконувалися вимоги щодо забезпечення збору та утилізації звалищного біогазу, що призвело до його накопичення у внутрішньому полігоні з подальшим викидом у атмосферу. Це було передумовами для займання полігона”.

Коментарі

Позначки: , ,