Садовий має прозвітувати перед львівʼянами

Новини 21 Травня, 2024 217

Про кредитні гроші

Уважних львів’ян дещо, м’яко кажучи, приголомшила чергова “хотілка” мера Садового. Він знову хоче взяти позику. Цього разу на 840 мільйонів гривень.

Про це у Фейсбуці пише політик Володимир Гірняк, інформує Четверта студія.

І як же ж гарно це все камуфлюється. Мовляв, гроші треба на відновлення системи живлення власних потреб ТЦ «Північна» і капітальний ремонт двох Центрів надання адміністративних послуг для ветеранів у Львові. А ще, принагідно на будування біологічного заводу по переробці побутових відходів і будівництво шляхопроводу на перехресті вулиць Т. Шевченка – о. Омеляна Ковча.

Ну хто ж не розуміє, що відновлювати системи живлення необхідно. І хто буде проти створення добрих умов для наших ветеранів. Тільки от питання ці насправді копійчані і їх цілком реально закрити без влізання у чергові борги. Нічого страшного, якщо зекономимо на 5О метрах якоїсь велодоріжки, чи на черговій клумбі.

А левова частка запланованих Садовим запозичень стосується будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій. Це – понад 700 мільйонів!

Звісно, завод Львову потрібен, але є один нюанс. Ще у квітні 2018 року Львівська міськрада
погодила кредит у 25 мільйонів євро, який взяло ЛКП “Зелене місто” у ЄБРР на будівництво сміттєпереробного заводу та рекультивацію сміттєзвалища у Грибовичах. Термін позики – 13 років, тож ці гроші ми повертатимемо аж до 2031-року. Тому перед тим, як брати новий кредит, пасувало би прозвітувати громаді про використання попереднього. Але це не в стилі Садового, який, звісно, не опуститься до пояснень “плебсу”.

Щодо ремонту дороги – то тут важко не помітити черговий фінт мера. Спробуй він затіяти ремонт за бюджетні гроші, одразу ж отримає купу запитань про еквівалент робіт до кількості дронів. А тут, наче, і не бюджетні гроші витрачатимуться.

І плювати, що рано чи пізно їх однаково треба буде повертати з бюджету, тобто з кишень львів’ян. І наших і наших дітей, які житимуть у Львові. Не всі ж діти є дітьми мера і живуть та вчаться по англіях.

Ілюстрація: LVIV.MEDIA

Коментарі

Позначки: , , ,