Садовий хотів прикрити дерибан землі у Львівській ОТГ, – ЗМІ

Новини 24 Листопада, 2020 2 395

Андрій Садовий. Фото ілюстративне. Джерело: lenta.ua

У вівторок, 24 листопада, представники “Європейської солідарності”, “Свободи” та “Варти” зібралися на перше засідання новообраної Львівської міської ради. Тим часом фракції “Самопомочі” і близького до неї “Голосу” всупереч законодавству виконали вказівку міського голови Андрія Садового та проігнорували зібрання.

Про це пише Вголос, інформує Четверта студія.

Водночас Садовий запустив дифамаційну кампанію у своїх ЗМІ, намагаючись звинуватити опонентів в “узурпації влади”. Однак, тепер з’ясувалося, що міський голова намагався не допустити проведення сесії навмисно.

Суть у тому, що доки не запрацювала новообрана Львівська міська рада (вона ж — рада першого скликання Львівської ОТГ), чинними залишалися повноваження місцевих рад сіл і селищ, які напередодні приєдналися до Львівської ОТГ. Відтак ці сільські ради донині ще мали можливість проводити і проводили свої сесії, на яких голосували за різноманітні земельні та майнові питання. Таким чином, саботуючи зібрання новообраної Львівської міської ради у законний термін, міський голова Садовий разом з депутатами від “Самопомочі” й “Голосу” давали можливість місцевим ділкам на позачергових засіданнях протягувати скандальні рішення для дерибану майна громади.

Одне з таких засідань відбулося у понеділок, 23 листопада, в Дублянах. Там міський голова Василь Попович влаштував закриту сесію, на яку не допускав ні місцевих мешканців, ні громадських активістів. Коли ж люди намагалися увійти в приміщення мерії, Попович разом із сином намагався завадити цьому силою. Відтак у мерії сталася бійка.

Місцева жителька Надія Звальницька на своїй сторінці в соцмережі Facebook опублікувала відео з міської ради та порядок денний закритого засідання. Як стає зрозуміло із документа, депутатів зібрали в закритому режимі, щоб розглянути питання оцінки земель і передачі частини комунальних об’єктів в оренду.

Повідомляється, що після сутички на місце події викликали поліцію і засідання було скасовано. Після цього активісти заявили, що на таємній сесії Василь Попович і чиновники зібралися ухвалювати незаконні рішення щодо місцевого бюджету.

Скільки таких позачергових засідань з метою дерибану майна громади було проведено на території нинішньої Львівської ОТГ за сприяння Садового в останні дні, “Вголос” намагається з’ясувати.

Коментарі

Позначки: , ,