Садовий хоче узаконити будівельне гетто на Щурата

Новини 03 Грудня, 2020 971

Андрій Садовий Фото: ФБ/Юрій Ситник‎/Львів та його львівці

Завтра, 4 грудня, о 9:00, перед сесією Львівської міської ради, де вступить у повноваження міський голова Львова Андрій Садовий, відбудеться чергове засідання виконавчого комітету.

Про це у Фейсбуці повідомляє Ігор Телішевський, пише “Четверта студія”.

За його словами, “у порядку денному майже 30 питань, але найбільший інтерес викликають питання будівництва”.

“Одним з найскандальніших питань є видача МУО на будівництво по вул. Щурата, де хочуть забудувати 2,6 га землі у зоні Ж-3 (5-10 поверхів). Що насправді відбувається?

Міська влада знову видає МУО без належного контролю за дотриманням всіх норм. Гранично допустима висота, яку прописали у проекті рішення, становить 55 метрів, а це еквівалент будинку понад 15 поверхів. Такі висотні мурашники створюють додаткове навантаження на соціальну інфраструктуру, яку ні забудовник, ні місто розвивати у цьому районі не збираються! Також виникає питання замовника цього будівництва, адже дозвіл отримує маловідомий ЖБК, створений лише 2 роки тому.

Інше, не менш скандальне питання №28 – збільшення для забудовника житла на вул. Очеретяній висотності на 10 метрів, що дозволить «надбудувати» два додаткові поверхи. Також хочуть зменшити допустиму відстань від об’єкта до червоних ліній. Водночас питання №26 стосується наближених до міського голови осіб”, – йдеться у повідомленні.

Телішевський також закликав громадськість “пильнувати кожен крок міського виконкому, адже з наслідками їхніх рішень, нам доводиться стикатись щодня”.

Коментарі

Позначки: , ,