Садовий хоче догодити ринковим торговцям

Новини 27 Квітня, 2020 889

Ілюстрація: Главком

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до прем’єр-міністра та головного санітарного лікаря України з проханням дозволити продуктовим ринкам працювати або затверджувати рішення про їх відкриття на місцевому рівні.

Як пише “Четверта студія”, про це Андрій Садовий написав на своїй сторінці у ФБ.

Як зазначає мер Львова, “карантин на всіх нас наклав певні обмеження. Ми є заручниками цієї ситуації і маємо навчитися жити в нових умовах. Але також ми маємо мати можливість впливати на ці умови, якщо це не суперечить здоровому глузду”.

Він пише, що розуміє ситуацію, “в якій сьогодні опинилися власники продуктових ринків, продавці і фермери. Товари швидко псуються, і часу обмаль. З іншого боку – покупець, який купує дорожчі закордонні товари, не маючи права вибору”.

“Є також позиція епідеміологів, які кажуть, що на відкритому повітрі вірус поширюється значно слабше. Та все це розуміння не має жодного значення, поки робота ринків заборонена на державному рівні. Таке рішення ухвалила державна комісія з надзвичайних ситуацій. Я звертаюсь до прем’єр-міністра та головного санітарного лікаря України з проханням дозволити продуктовим ринкам працювати або затверджувати рішення про їх відкриття на місцевому рівні”, – наголошує Садовий. 

Як повідомлялося, 28 квітня відбудеться позачергова сесія Львівської міської ради, на порядку денному якої загалом 116 питань. У зв’язку із карантином буде обмежено доступ на сесію, охочі матимуть змогу спостерігати за пленарним засіданням онлайн.

Коментарі

Позначки: , , , , ,