Садовий готується до можливого ядерного удару

Новини 01 Жовтня, 2022 121

Міський голова зазначив, що загроза є серйозною і всім потрібно перевірити свої укриття

Міський голова Львова Андрій Садовий, відповідаючи на питання про те, як він готується до можливого ядерного удару, у коментарі Tvoemisto.tv зазначив, що загроза є дуже серйозною. Каже, що підвал у його помешканні вже давно слугує укриттям, хоча особливих протирадіаційних засобів там немає.

Він додає, що загроза є дуже серйозною і визнає, що не всі укриття в місті відповідають рівню небезпеки. Садовий вкотре закликає містян перевірити свої укриття та підготуватися.

«Так, я думаю, що не всі укриття відповідають, бо укриття має бути із мінімальним доступом повітря. Тож треба виробити систему доброго ущільнення, щоб у разі атаки закрити вікна, двері, зменшити доступ повітря, щоби перебути критичний момент. Ми й обов’язково використовуватимемо укриття і як пункти обігріву у зимовий період», – говорить він.

Міський голова зазначає, що у міській раді ще влітку розпочали навчання чиновників, щоби нагадати про поведінку при хімічних, радіаційних загрозах. Для містян, обіцяє міський голова, також незабаром розроблять і опублікують інструкції.

«Ми ще з літа почали навчання для всіх служб спільно з надзвичайниками. Постійно відбуваються навчання для освітян, для медиків, для представників комунальної інфраструктури. Є чіткі правила поведінки при таких загрозах. Ми зараз підготуємо більш широку інструкцію для населення. Важливо не споглядати на будь-який удар, бо це вже саме по собі може знищити людину. Треба негайно зайти в укриття, яке не має доступу до сонячного світла і обмежений доступ повітря, щоби перебути момент атаки. А далі дослухатися до порад спеціальних служб. Вже протестовано, як буде здійснюватися повідомлення, які мають бути кроки населення», –  говорить міський голова.

«Вдома є підвал, якихось особливих запасів ми не робили, хіба є якісь консерви. Понад 90% часу я є на роботі, у Ратуші укриття готові, як і мають бути готові наші укриття по місту Львову. В міській раді є чай, вода, медикаменти, запасів із продуктів харчування ми не робили. Я б просив мешканців не бути байдужими і не думати, що воно пронесе, адже береженого Бог береже», – каже він.

 

Коментарі

Позначки: , ,