Садовий дав доручення проконтролювати стан протипожежної безпеки в комунальних установах

Новини 09 Грудня, 2019 112

Андрій Садовий/Фото: Радіо "Свобода"

Міський голова Андрій Садовий прокоментував нещодавні події в одеському коледжі, внаслідок яких, за попередніми даними, в пожежі загинуло 12 людей. Відтак, мер зазначив, що наполягатиме на максимальному контролі за станом протипожежної безпеки в комунальних установах Львова. Також він вимагатиме персональної відповідальності від всіх керівників цих закладів. Про це інформує прес-служба ЛМР, пише Четверта студія.

“Декілька місяців тому ми давали доручення, щоб усі наші міські будівлі обстежили. Також я пропоную, аби кожен керівник мав персональну відповідальність за стан протипожежної безпеки в будівлі, де він є керівником. Це стосується кожної школи, кожного закладу культури, театру, мистецьких шкіл, наших комунальних установ. Я вимогливо наполягаю, щоб мої заступники, кожен по своєму напрямку, організували роботу таким чином, щоб такої біди, яка сталася в Одесі, у нас не було. Повинен бути максимальний контроль», — зазначив міський голова.

Він також додав, що спільно з керівництвом ДСНС області в місті організовуватимуть позапланові виїзди з перевірки протипожежної безпеки в закладах Львова.

«Ніщо не може зрівнятися з життям людини. Я думаю, що ми з керівником ДСНС області пропрацюємо роботу таким чином, щоб були позапланові виїзди, і ми могли чітко розуміти, хто з керівників відповідально ставиться до своєї роботи, а хто нехтує обов’язками», — додав мер.

Відтак, Андрій Садовий дав доручення приспустити державний стяг на вежі міської ратуші, у знак солідарності з Одесою.

«Те, що робиться в Одесі, — поза межами здорового глузду: і трагедія в дитячому таборі, і те, що зараз сталося… Станом на сьогодні, є 12 загиблих, іще двох людей шукають. У четвер ми приспускали державний прапор у знак солідарності. Я пропоную сьогодні знову це зробити. Ми до Одеси маємо особливий сентимент. Це дуже красиве місто. Я думаю, цей біль резонує в серцях кожного львів’янина», — підкреслив Андрій Садовий.

Нагадаємо, вранці 4 грудня в Одеському коледжі економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу на 3 поверсі виникла пожежа.

Станом на сьогодні, кількість загиблих зросла до 12, є 30 постраждалих. 5 грудня в знак солідарності з громадою Одеси на вежі міської ратуші Львова приспустили прапор України.

Коментарі

Позначки: ,