Садовому завадили видати незаконні містобудівні умови

Новини 27 Листопада, 2020 1 653

Андрій Садовий обіймає посаду мера 14 років (фото: РБК-Україна)

Лише 25 листопада міський голова офіційно отримав підтвердження про те, що він новообраний мер, і одразу взявся за старе – на 27 листопада запланували чергову серію дерибану. «Новообраний» міський голова планує продовжити свою улюблену справу – видавати незаконні містобудівні через «ручний» виконком.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив депутат Львівської ОТГ від фракції “Європейська Солідарність” Сергій Івах, пише “Четверта студія”.

За його словами, міський голова Львова Андрій Садовий знову займається брехнею та маніпуляціями.

“25 листопада 2020 р. А. Садовий в інтерв’ю головному редакторові LB.ua, заявляє, що у Львові немає нових незаконних забудов, а всі існуючі з’явилися у період, коли головою обласної адміністрації був Олег Синютка, хоча погодження забудов в межах міста Львова не було компетенцією голови облдержадміністрації.

При цьому, вже 27 листопада на засіданні виконавчого комітету ЛМР буде винесено проєкт рішення «Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проектування об’єкта будівництва на нове будівництво обслуговуючим кооперативом «Житловобудівельний кооператив «Північна околиця» комплексу багатоквартирних житлових будинків з вбудованими комерційними приміщеннями, трансформаторною підстанцією та підземним паркінгом на вул. В. Щурата у м. Львові»”,- повідомив Івах.

Сергій Івах нагадав, що “йдеться про абсолютно вільну від забудови земельну ділянку площею 2,6836 га на вул. В.Щурата, яку за активного сприяння А. Садового в 2019 році було надано житлово-будівельному кооперативу «Північна околиця» для будівництва та обслуговування багатоквартирних житлових будинків. Це той самий кооператив, де відсутній список членів, затверджений виконкомом ЛМР, а в статуті не визначено кількості квартир у житлових будинках, які заплановано до будівництва”.

Депутат також наголосив, що Садовий нехтує містобудівною документацією Львова.

“І тепер, на першому засіданні виконавчого комітету після переобрання міського голови, пропонується затвердити ЖБК «Північна околиця» просто фантастичну граничну висоту будинків – 55,0 м та максимальний відсоток забудови – 40%. Це відбувається із абсолютним нехтуванням діючої в Львові містобудівної документації – згідно з Планом зонування території Шевченківського району, ділянка належить до зони багатоповерхової житлової забудови Ж-3, яка передбачена для багатоквартирних житлових будинків поверховістю 5-10 поверхів із висотністю не вище 35 м в стінах і відсотком забудови 27%.

Автором такої архітектурної концепції ЖБК виступає ТзОВ «АБМК Інжиніринг», відоме львів’янам, як розробник проєкту готелю (замість паркінгу) на вулиці Вороного – ще однієї масштабної, але поки не реалізованої афери «любих друзів» та партнерів міського голови”, – додав Івах.

Він також закликав активістів, громадських діячів, депутатів міської та обласної рад до об’єднання, щоб не допустити продовження містобудівного свавілля.

Додамо, засідання виконавчого комітету Львівської міськради скасували у останній момент.

Коментарі

Позначки: , ,