Садовому не читати: у Маріуполі запрацював електронний квиток (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 23 Квітня, 2021 791

Фото ММР

На 10 муніципальних автобусах маршруту №16а почав працювати SmartTicket. Переваги нового сервісу оцінили міністр інфраструктури Владислав Криклій та міський голова Вадим Бойченко.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу Маріупольської міської ради.

Маріуполь став першим містом в Україні, який пілотно впровадив електронний квиток в муніципальному транспорті в рамках державного проєкту Smart Ticket. Поки тільки на одному маршруті встановили валідатори – пристрої, що дозволяють оплачувати проїзд за допомогою банківських карт, мобільних телефонів і смарт-годинників. У планах – масштабувати проєкт на весь транспорт.

Владислав Криклій пояснив, чому саме Маріуполь був обраний у якості пілотного міста.

«Маріуполь зміг стати платформою, де комунальний транспорт займає найбільшу частину ринку перевезень. Це не тільки крайня східна точка України, а й одна з найбільш передових по впровадженню ефективних сервісів і послуг. Маріуполь повинен стати прикладом для інших міст», – підкреслив міністр.

Владислав Криклій окреслив переваги нового сервісу. Він буде інтегрований в систему єдиного електронного квитка країни. Його дія поширюватиметься на всі міста та різні види транспорту. Квиток вже можна використовувати при залізничних перевезеннях. Цього року до проєкту приєднається перша авіакомпанія.

Крім того, за словами Владислава Криклія, це крок до виводу транспорту з «тіньової економіки» і можливість пасажирам пільгових категорій безкоштовно їздити в автобусах і тролейбусах.

Вадим Бойченко розповів, за шість років Маріуполю вдалося сформувати нову транспортну модель. Був повністю оновлений автобусний, трамвайний і тролейбусний парк МТТУ. Завдяки цьому, сьогодні понад 80% перевезень здійснюється муніципальним транспортом.

«Це все результат системних дій, спрямованих на розвиток міста. Формування чіткої Стратегії розвитку, ефективне управління бюджетом, відкритість і прозорість – головні складові. Вони дозволили нам залучити інвестиції від найбільших міжнародних фінансових інституцій та реалізувати масштабні проєкти», – наголосив мер.

Вадим Бойченко підкреслив, що впровадження електронного квитка – ще один крок на шляху створення європейських умов у міському транспорті Маріуполя.

«Ми вдячні Міністерству інфраструктури, що дали можливість реалізувати пілотний проєкт Маріуполю. Він дозволить підприємству ефективно і прозоро управляти грошовим потоком. Але найважливіше – жителям швидко, зручно і комфортно оплачувати проїзд», – заявив міський голова.

Коментарі

Позначки: , ,