Садовому не читати: у Київ їдуть нові трамваї з Wi-Fi і системою підрахунку пасажирів (ФОТО)

Новини 16 Травня, 2021 2 319

facebook.com/ol.vasilyev

Вже зовсім скоро у Києві почнуть їздити нові трамваї К1Т306, які випускає дніпровський завод. Відомо, що столиця придбає 20 таких транспортних засобів українського виробництва.

Як пише «Четверта студія», РБК-Україна повідомляє, як виглядають нові трамваї, які курсуватимуть Києвом, та у чому їхня відмінність від інших.

У чому особливість нових трамваїв

Вагон низькопідлогового трамвая довжиною 27 метрів з електромагнітними гальмами має три секції. Кожна секція стоїть на візку, два з них моторні, поворотні.

У салоні міститься система клімат-контролю, USB-роз’єми та камери відеоспостереження.

Також трамвай обладнаний для пасажирів-інвалідів або вагітних жінок: позначені місця з фіксацією для інвалідних візків та дитячих колясок всередині салону, пандуси для посадки та висадки біля входу, кнопки виходу на нижньому рівні, зручно розмічені сидіння для вагітних жінок.

У компанії, що виробляє такі трамваї, кажуть, що за бажанням замовника можна додати ще автономний привід, систему підрахунку пасажирів, елементи сигналізації, монітори для пасажирів, Wi-Fi тощо. Чи замовила київська влада такі функції для трамваїв – не відомо. Але багато хто сподівається, що відповідь на це питання позитивна.

Коментарі

Позначки: