Садового закликали зменшити захланні премії львівським чиновникам

Новини 31 Грудня, 2020 409

Фракція "Європейська Солідарність" ЛМР/Фото: прес-відділ фракції партії "Європейська Солідарність" у ЛМР

25 жовтня цього року львів’яни обрали новий склад Львівської міської ради.

Новобрані депутати приступили до своїх обов‘язків в непростий як для міста, так і для країни час. Більшість політичних сил, які пройшли до міської ради декларували необхідність кардинальних змін як в стратегії розвитку Львова, так і в підходах до управління містом.

Про це повідомляє прес-служба фракції “Європейської Солідарності” у Львівській міській раді, пише “Четверта студія”.

Враховуючи економічні проблеми в Україні пов’язані як із політикою центрального уряду, так і через об’єктивні чинники, зокрема пандемію коронавірусу, очевидно, що потрібно значною мірою скорегувати наявний в міста фінансовий та економічний потенціал. Ключовими напрямками роботи міської влади має бути подолання економічних проблем, підтримка бізнесу і підприємців, інвестиції в медицину і підтримка медичних працівників.

29 грудня Львівська міська рада прийняла головний фінансовий документ міста – бюджет Львівської ОТГ. Депутати усіх фракцій погодились з тим, що бюджет на наступний рік має бути соціальним та спрямованим на боротьбу з коронавірусом. Однак, для того щоб допомогти медикам та незахищеним верствам населення потрібно кардинально переглянути ті видатки, які на сьогодні не є актуальними, але водночас забирають в міста значні ресурси.

Перш за все це стосується зарплат чиновників. Під час війни та економічної кризи Львів не може платити 600-800% премій вищому керівництву, і тому при прийнятті бюджету було встановлено максимальну преміальну межу в розмірі 200% від окладу.

У січні профільними комісіями буде переглянута робота всіх програм міста. Оскільки серед багатьох потрібних і важливих програм, як наприклад щодо підтримки україномовного книговидання, є й такі програми та інституції роботу яких не можуть пояснити самі чиновники.

Буде переглянута робота Муніципальної варти, оскільки ні депутатам, ні мешканцям міста не є до кінця зрозумілим, які функції виконують 290 працівників цього підприємства на утримання якого цього року було витрачено 44 млн. грн.. Зокрема 15 осіб ЛКП працюють в відділі переміщення транспортних засобів, при тому що на балансі міста немає евакуаторів.

Великі питання є щодо вивезення твердих побутових відходів, які знаходять по всій країні, а місто за це додатково доплачує.

Вимога львів’ян – це фінансувати реальні потреби міста. І кошти зекономлені на чиновниках та «мертвих душах» підуть на соціальні та медичні потреби.

Коментарі

Позначки: , ,