Садового закликали не вставляти палки у колеса політичним опонентам

Новини 20 Травня, 2020 387

Фото: Укрінформ

Вчора, 19 травня, інтернет-портал Андрія Садового Zahid.net опублікував заяву головних лікарів львівських закладів охорони здоров’я, в якій було висунуто звинувачення партії у начебто піарі на медиках в умовах епідемії.

Про це пише “Четверта студія” з посиланням заяву львівської обласної організації партії «Європейська Солідарність».

“Ми розцінюємо цю заяву проявом вчинення безпрецедентного тиску на керівників закладів з боку міської влади і мера”, – йдеться у заяві “ЄС”.

Нагадаємо, партія ЄС послідовно з перших днів поширення в Україні COVID-19 виступає за запровадження страхування медичних працівників, а також силами фонду Петра Порошенка і небайдужих благодійників надає допомогу медичним закладам, фактично перебравши на себе функції, які мала б виконувати центральна і місцева влада. Станом на сьогодні тільки у львівські заклади охорони здоров’я нами було передано:

– 300 000 одноразових масок;

– 130 000 костюмів захисту;

– 10 000 медичних захисних окулярів Foshan COXO;

– 3 000 пульсоксиметрів “MEDICARE” FPX-034;

– Куплено і відремонтовано 35 апаратів ШВЛ;

– Запчастини для 12 ШВЛ;

– 10 рентген апаратів;

– 5 моніторів пацієнта М50;

– 20 ларінгоскопів Macintosh для дорослих;

– 5 шприцевих насосів Medifusion, DS-3000;

– 5 відсмоктувачів хірургічних NOVELA.

22 квітня 2020р. фракція партії «Європейська Солідарність» у Верховній Раді України зареєструвала законопроект 3376, в якому передбачено виплати усім медичним працівникам, у яких діагностовано COVID. Однак влада вперто ігнорувала цю ініціативу. А коли партії «Європейська солідарність» вдалося зібрати 150 підписів народних депутатів за проведення позачергового засідання ВРУ для прийняття цього законопроекту, слуги терміново подали і прийняли альтернативний законопроект, в якому виплати передбачено лише у разі смерті або інвалідності.

В умовах, коли у Львові з 1 098 заражених 231 медичні працівники, а заклади охорони здоров’я досі не забезпечені в достатньому обсязі засобами індивідуального захисту, ми вважаємо таке рішення несправедливим і принизливим. А тому було вирішено домагатися прийняття змін до цього закону. Партія «Європейська Солідарність» ініціювала збір підписів на підтримку таких змін.

Зрозумівши, що така ініціатива отримала широку підтримку медичних працівників і львів’ян загалом, міська влада, зробивши пріоритетом ефемерні політичні дивіденди напередодні місцевих виборів, замість скерувати зусилля на підтримку корисної ініціативи, не придумала нічого кращого, як ще більше принизити медичних працівників, які за мізерну зарплату і за відсутності надійного захисту, ризикуючи власним життям і здоров’ям, тримають передову в боротьбі з вірусом, і змусити їх підписати цю заяву. Однак про справжнє ставлення медиків до ситуації свідчать не заяви, зроблені під адміністративним тиском, а той факт, що всього за декілька годин підписної кампанії у Львівській області нам вдалося зібрати понад 3 500 підписів, з них — більше 1 000 підписів медичних працівників від молодшого медичного персоналу до лікарів і завідувачів відділень у м. Львові.

Сподіваємося, пан мер Андрій Садовий надалі не буде брати приклад з Давида Арахамії і підніматиме електоральний рейтинг своєї політичної сили реальними справами, а не спробами вставляти палки в колеса політичним опонентам.

Коментарі

Позначки: , ,