Садового просять вирішити ситуацію із поліклінікою лікарні Князя Лева

Новини 22 Квітня, 2021 213

Оксана Маруняк

Сьогодні, 22 квітня, на пленарному засіданні сесії Львівської міськради депутати звернулись до міського голови Львова щодо ситуації з Поліклінічним відділенням №2 Клінічної лікарні №1 ім. Князя Лева. Депутатка від фракції “Європейська Солідарність” Оксана Маруняк озвучила проблеми, з якими зіткнулись працівники медустанови через зміну балансоутримувача.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОО ЄС

За словами депутатки, медикам поліклініки під тиском довелось писати заяви про прийом на роботу до нового балансоутримувача  Лікарні швидкої допомоги.

Нижче наводимо текст звернення.

“Не так давно Львів опинився у червоній зоні через зростання кількості хворих на covid-19. Місто постало перед потребою негайно знайти нові приміщення і розгортати додаткові ліжка для пацієнтів.
17 березня виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення передати на баланс Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги будівлю 2-ї поліклініки на вул. Мазепи, 25. Аргумент був зрозумілий – потрібні нові ліжка, і виконавчі органи влади зробили навіть більше – передали не частину, а всю будівлю поліклініки іншій медустанові.

Поряд із ремонтами та розгортанням ліжок медиків поліклінічного відділеня почали активно запрошувати облишити свою роботу і перейти працювати у лікарню швидкої допомоги.

Деякі лікарі погодились на це. Проте є чимало тих, які на такий крок вже і негайно йти не хочуть.

До нашої фракції звернулося багато медиків, які незгодні із рішенням виконкому, називають його поспішним та необдуманим.
Виникла низка запитань, які потребують відповіді.

Від НСЗУ 1-а клінічна лікарня ім. Княза Лева має ліцензію на сімейну практику, чимало працівників цієї установи мають електронні ключі.
Чи справді зараз ті медики, яких забирають у КЛШМД, втрачають ліцензію сімейних лікарів? А всі пацієнти – втрачають свого лікаря?

Питання, як ці лікарі повинні тепер виписувати електронні скерування та рецепти на безкоштовні ліки?  Що буде з процедурними кабінетами, із кабінетом забору крові?

На вул. Мазепи, 25 були лабораторія та рентген-кабінет. Чи справді їх перенесли у поліклініку №1 на вул. Хімічній? Виглядає так, що  усі пацієнти з 2-ої поліклініки, яка обслуговувала 80 тисяч львів’ян, рушають у 1-шу поліклініку, яка обслуговувала вдвоє менше – 40 тисяч осіб. Нам повідомляють, що місця бракує, від самого ранку люди стоять в чергах.

Це все мало схоже на турботу про пацієнтів, про львів’ян. Міська влада розуміє, що від такої турбулентності і пацієнтам, і лікарям стало тільки важче?

Чи дійсно медикам під тиском довелось писати заяви про прийом на роботу в Лікарню швидкої допомоги? Навіть більше – це були заяви-прохання.  Натомість вони ще не готові бути поглинутими іншою медустановою. Просили зачекати до кінця карантину…

Наша фракція переконана, що якщо й робити якісь кардинальні зміни, об’єднання чи поглинання, виконавчим органам влади варто було діяти обдумано, скласти схему, логістику, завчасно поговорити зі всіма учасниками процесу. Ви згодні, що натомість ми всі пожинаємо плоди недомовок, підміни понять, бачимо хвилю справедливого обурення від медиків поліклініки на вул. Мазепи і нерозуміння від пацієнтів?
Таке стається, коли відповідальні особи діють немудро і без турботи про львів’ян.

Лікарі 2-ої поліклініки наголошують на своїй готовності до співпраці, але цивілізованим способом і з урахуванням інтересів обох сторін, а не лише когось одного. Ми у цьому бажанні їх підтримуємо і хочемо почути відповіді на всі озвучені запитання”, – йдеться у зверненні.

Коментарі

Позначки: ,