Садового просять скликати сесію Львівської міськради

Новини 13 Квітня, 2022 226

У сесійній залі Львівської міськради нарешті завершився ремонт, фото Христина Процак

Депутати звернулись до мера Львова

Депутати звернулись до Садового з вимогою скликати сесію Львівської міськради.

Відповідне звернення було зареєстровано вчора, 12 квітня, пише Четверта студія з посиланням на Варіанти.

Депутати Львівської міської ради звернулись до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою скликати чергову сесію міськради.

“Вимогу скликати сесію офіційно зареєстровано. Ми, як депутати, реалізовуємо своє право відповідно до чинного законодавства. Львів нині є тиловим містом, в нас не створено воєнної адміністрації, тому місцеве самоврядування може здійснюватися відповідно до закону про місцеве самоврядування, який діяв до війни. Ми маємо бажання і розуміємо потребу зібратись і обговорити питання, актуальні для нашої в громади” – розповіла голова комісії законності, депутатка Львівської міської ради Уляна Пак.

За її словами, під цією вимогою поставили підписи 23 депутати або понад третина складу депутатів, як це вимагає закон. Серед підписантів – члени фракцій Європейська Солідарність, Голос, Варта та Свобода.

“Це є наше право, передбачене чинним законодавством. Оскільки міський голова не скликав сесію в межах строків, які визначені законодавством. До того ж вже призначене на 17 березня пленарне засідання розпорядженням міського голови було перенесено на невизначений строк” – додала Пак.

Уляна Пак розповіла, що депутати склали перелік питань, які пропонують включити в порядок денний сесії. Серед іншого, вони пропонують обговорити виконання бюджету міста, гуманітарну допомогу, проблему зайнятості, дозвільну діяльність виконкому, а також ухвалити рішення про підтримку та відновлення діяльності бізнесу у місті, про пільги на місцеві податки тощо.

“Ми вважаємо, що міська рада має багато питань, які треба проговорити, і проєктів рішень, які треба прийняти. Вони стосуються мешканців, наших підприємців, внутрішньо переміщених осіб. Потрібно також розробити певні програми, які діятимуть в умовах воєнного стану. Різноманітні процеси в умовах війни запускались в екстреному порядку, зараз є розуміння, що це все потрібно систематизувати й розробити програмні документи, які стосуються, наприклад, релокації бізнесу, щоб створити умови та максимально сприяти переїзду бізнесу з районів бойових дій” – пояснила депутатка.

Згідно з законом, сесія має бути скликана протягом трьох днів.

Додамо, депутати створили п’ять фракцій у Львівській міськраді (Європейська Солідарність – 26 мандатів, Самопоміч – 17 мандатів, Голос – 8, Варта – 7 мандатів, Свобода – 6 мандатів) та 12 постійних комісій, а також призначили Маркіяна Лопачака від Свободи секретарем Львівської міської ради.

Коментарі

Позначки: ,