Садового пікетуватимуть через землі біля Львова

Новини 25 Березня, 2021 1 220

Андрій Садовий Фото: ФБ/Юрій Ситник‎/Львів та його львівці

25 березня на сесію ЛМР буде винесено питання про створення ландшафтного заказника місцевого значення “Торфовище Білогорща”

Львівська міська рада продовжує свою неправомірну, свавільну діяльність щодо розпорядження земельними ділянками мешканців с. Рясне-Руське та с. Підрясне.

Як пише «Четверта студія», про це йдеться у дописі Святослава Хацко у ФБ.

Як зазначається, 25 березня на сесію ЛМР буде винесено два питання №73 і №74, які неодноразово були зняті з порядку денного кількох попередніх сесій. Мова про створення ландшафтного заказника місцевого значення “Торфовище Білогорща”.

Створити ландшафтний заказник хочуть на земельних ділянках, якими користуються місцеві мешканці для ведення садівництва, рішеннями Рясне-Руської сільської ради. Ці землі були переданні, у межах меморандуму, як компенсація за землі, які були неправомірно передані ЛМР у власність ТзОВ «СіТіПарк» для будівництва індустріального парку.

Згідно даних, які містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Рясне-Руська сільська рада, як орган місцевого самоврядування станом на сьогодні не ліквідовано, а лише триває процес припинення. Тобто Львівська міська рада ще не є правонаступником. Згідно даних публічної кадастрової карти України земельні ділянки знаходяться у комунальній власності Рясне-Руської сільської ради, а не у власності Львівської міської ради чи ОТГ.

«На якій правовій підставі ЛМР надає дозвіл на виготовлення проекту землеустрою на території, яка не знаходиться у комунальній власності Львівської міської ради чи то Львівської ОТГ?

Також важливо, що надаючи подібні дозволи щодо розпорядження чужими земельними ділянками, ЛМР не вжила жодних дій щодо вилучення з користування земельних ділянок в осіб, які ними користуються правомірно», – наголошується у повідомленні.

Також у дописі йдеться, що «про незаконність дій Львівської міської ради щодо створення ландшафтного заказника «Торфовище Білогорща» ми вже говорили на засіданні колегії Львівської міської ради, у лютому 2021 року. За розпорядженням голови Львівської міської ради п. А. Садового ці питання повинні були бути додатково опрацьовані спеціально створеною комісією. Проте, ні створення комісії, ні доопрацювання цих питань так і не відбулося».

«Тому громада с. Рясне-Руське та с. Підрясне завтра, 25 березня, об 11:00 пікетуватиме сесію ЛМР. Зокрема, вимагаємо зняти ці питання з порядку денного, створити робочу групу, із залученням представників громади, для врегулювання цієї ситуації», – наголошує Хацко.

ЛМР продовжує свою неправомірну, свавільну діяльність щодо розпорядження земельними ділянками мешканців с. Рясне-Руське…

Опубликовано Святославом Хацко Среда, 24 марта 2021 г.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,