Саакашвілі затримали в Грузії

Новини 01 Жовтня, 2021 213

Саакашвілі

Увесь маршрут пересування експрезидента Грузії перебував під контролем грузинських спецслужб

Колишнього президента Грузії і голову Виконавчого комітету реформ України Міхеїла Саакашвілі, які прилетів на батьківщину, затримали грузинські правоохоронці.

Про це на брифінгу в п’ятницю, 1 жовтня, заявив прем’єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі, передає “Грузія онлайн”.

За інформацією прем’єр-міністра, весь маршрут пересування екс-президента Грузії перебував під контролем грузинських спецслужб.

На брифінгу також були присутні глава МВС Грузії Вахтанг Гомеларулі і глава СДБ Григол Лілуашвілі.

Слід також зазначити, що Саакашвілі був затриманий не на кордоні, а на території країни.

Сьогодні зранку політик, який не був у рідній країні останні вісім років, повідомив, що прибув до Батумі, хоча грузинська влада це заперечувала. Саакашвілі також заявив, що в суботу планує проголосувати на місцевих виборах, а в неділю – приєднатися до маршу на Тбілісі, щоб “захистити результати”.

Раніше прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі попередив Міхеїла Саакашвілі, що після повернення на рідну землю він потрапить до в’язниці.

Очільник грузинського уряду вважає, що приліт до Грузії колишнього президента дестабілізує ситуацію.

2 жовтня в країні мають відбутися вибори до місцевих органів влади, у яких бере участь і партія колишнього грузинського президента.

Третій президент Грузії Міхеїл Саакашвілі, а нині голова виконавчого комітету Національної ради реформ України повернувся на батьківщину і наразі перебуває в Батумі.

Про це повідомила його речниця Дарина Чиж, передає “Радіо Свобода“.

“На сьогодні, на цю хвилину, я можу вам сказати, що він дійсно в Батумі. За рештою подій і за тим, як все буде відбуватися, стежте за його сторінкою”, – сказала вона та додала, що не може коментувати подальший розвиток подій, пов’язаний з перебуванням Саакашвілі в Грузії.

Варто зазначити, що вранці 1 жовтня у Facebook Саакашвілі оприлюднив відео, в якому повідомив, що прибув до грузинського міста Батумі, закликавши прийти на вибори, зробити свій вибір, щоб змінити владу в країні.

Нагадаємо, днями прем’єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі заявив, що Саакашвілі заарештують, якщо він прибуде до країни. Голова грузинського уряду сказав, що “Саакашвілі заочно засуджений, і він заслуговує на в’язницю”.

Його засудили заочно у червні 2018 року до шести років позбавлення волі в справі про побиття колишнього опозиційного депутата Валерія Гелашвілі у 2005 році. Тбіліський міський суд визнав експрезидента Грузії винним за звинуваченням в умисному нанесенні тяжкої шкоди здоров’ю і в зловживанні владою із застосуванням насильства. Саакашвілі назвав вирок незаконним.

Коментарі

Позначки: ,