Саакашвілі відмовився від посади прем’єра Грузії

Новини 01 Листопада, 2020 671

Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

«Мене хвилює те, що я не можу повернутися додому», – Саакашвілі

Екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі відмовився від претензій на місце прем’єр-міністра країни. Його не цікавить ця посада.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на РБК-Україна, про це Саакашвілі зробив заяву після завершення голосування на парламентських виборах в Грузії.

“Мені не цікаві такі посади, я відмовився від посади прем’єр-міністра України тричі, тим більше мене не цікавить посада прем’єр-міністра Грузії. Але мене хвилює те, що я не можу повернутися додому”, – сказав він.

Нагадаємо, в Грузії завершилося голосування на парламентських виборах. За результатами екзит-полів на парламентських виборах впевнено перемагає правляча партія “Грузинська мрія”. Друге місце займає опозиційна партія “Єдиний національний рух – Сила в єдності”.

Раніше опозиційна партія “Єдиний національний рух” запропонувала кандидатуру колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі на посаду прем’єр-міністра у разі перемоги на виборах.

Саакашвілі погодився очолити грузинський уряд “на стабілізаційний період”, якщо опозиція переможе на виборах.

За даними Центральної виборчої комісії Грузії, в парламенті 10-го скликання буде представлено 9 політичних об’єднань. Найбільше голосів отримала правляча партія “Грузинська мрія”.

Підраховані результати 2 252 з 3 847 виборчих дільниць. 1%-й виборчий бар’єр подолали, і за попередніми результатами виборів за пропорційною системою:

“Грузинська мрія” – 49.32%;

“Національний рух – Об’єднана опозиція” – 25,94%;

“Європейська Грузія” – 3,77%;

“Альянс патріотів” – 3,26%;

“Лело” – 3,16%;

“Стратегія Агмашенебелі” – 3,1%;

“Гірчі” – 2,87%;

“Алеко Элисашвили – Громадяни” 1,34%;

Лейбористська партія – 1,03%.

При цьому опозиційні партії Грузії закликають своїх прихильників зібратися на проспекті Руставелі в Тбілісі, повідомив журналістам один з лідерів “Єдиного національного руху” Ніканор Мелія 1 листопада.

“Це рішення прийнято на сьогоднішньому засіданні лідерів опозиції. На проспекті Руставелі ми чекаємо грузинський народ… Минулі вибори нелегітимними і нас чекають нові вибори”, – сказав Мелія.

Крім цього, лідер Лейбористської партії Грузії Шалва Нателашвілі, який брав участь у засіданні, заявив журналістам, що “влада узурпована олігархом Іванішвілі, і грузинський народ має дати гідну відповідь”.

Раніше “Єдиний національний рух” запропонувало кандидатуру колишнього президента Грузії Михайла Саакашвілі на посаду прем’єр-міністра в разі перемоги на виборах.

 

Коментарі

Позначки: , , ,