Саакашвілі пішов у Жовтневий облаштовувати “штаб” (оновлено)

Новини 17 Грудня, 2017 48

Євген Руденко, УП

Після виступу Саакашвілі попрямував з низкою прихильників туди

Лідер “Руху нових сил” Міхеіл Саакашвілі після участі у “Марші за імпічмент” та виступу на віче в  центрі Києва заявив, що у Жовтневому палаці на вул. Інститутській буде облаштовано “координаційний штаб”.  Як повідомляє кореспондент УП.

На міcці перебувають представники Нацгвардії, які не пропускають Саакашвілі та учасників акції до приміщення Жовтневого палацу.

Учасники “Маршу” впритул наблизилися до кордону Нацгвардії та скандують “Запускай, запускай!”.

 

Євген Руденко, УП

Решта учасників віча попрямували до Верховної Ради, де планують провести “мирний мітинг”.

Відтак, близько 16.30 учасники акції “Марш за імпічмент” прорвалися до холу Жовтневого палацу в Києві, де тривав концерт, – повідомляє кореспондент “Українська правда“.

Проте хол щільно заповнений правоохоронцями, які не дають пройти далі.
Організатори акції, у тому числі і лідер “Руху нових сил” Міхеіл Саакашвілі, намагалися заспокоїти натовп, просили зробити коридор, щоб люди, які на концерті, залишили приміщення.

Поліція застосовувала проти протестувальників вогнегасники.

До Жовтневого підтягнули додаткові сили Нацгвардії.

Фото: Сергій Руденко

Організатори закликали людей піти на Майдан і не облаштовувати в Жовтневому штаб. Проте 200-300 протестувальників залишились і кидали у правоохоронців пластикові плашки з водою и петарди.

На місце подій прийшли нардепи від “Самопомочі” Семен Семенченко і Єгор Соболєв. Вони пробують заспокоїти людей і просять відмовитися від намагань потрапити в Жовтневий, але їм відповідають: “Нам треба туди потрапити”.

 

Коментарі

Позначки: