Ринок землі на Львівщині: область продовжує лідирувати за вартістю земельних часток

Новини 05 Січня, 2022 416

На Львівщині вартість паю вдвічі вища за середню по Україні

З моменту відкриття ринку землі, а саме з 1 липня цього року, Львівська область вкотре підтверджує статус однієї з найдорожчих областей України за вартістю земельних часток (паїв).

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Водночас за площею відчужених сільськогосподарських земель Львівщина посідає останні місця. Про це інформують в департаменті агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації.

«Якщо говорити про кількісні показники, то за підсумками функціонування ринку землі на кінець року, в області продано 436 земельні паї, площею 549 га. При цьому, середня вартість 1 гектару становить близько 96,34 тис. грн, що перевищує середню ціну по Україні більш як у 2,1 раза (44,97 тис. грн) та поступається лише Київській області – 163,37 тис. грн», – наголосила заступник директора департаменту Людмила Гончаренко.

Найбільше транзакцій з землею проведено у Харківській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях.

Загалом на території Львівщини, з моменту скасування мораторію на відчуження земель сільськогосподарського призначення здійснили 2081 правочин щодо земельних ділянок сільськогосподарського призначення на загальну площу –  1,75 тис. га.

Коментарі

Позначки: