Рятувальники Львівщини отримали сучасний пожежний автомобіль

Новини 14 Січня, 2021 166

Рятувальники Львівщини отримали сучасний пожежний автомобіль

Новий пожежний автомобіль першої допомоги АПД-2 марки Peugeot Boxer, 4х2, укомплектований аварійно-рятувальним обладнанням та пожежно-технічним інструментом придбало Головне управління ДСНС України у Львівській області в рамках проєкту «Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні».

Про це інформує прес-служба Львівської обласної ради, пише Четверта студія.

Проект реалізується за підтримки Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020». Це другий із п’яти автомобілів легкого класу, передбачених для закупівлі в межах цього проєкту.

Автомобіль, вартістю понад 3 мільйони гривень, потужністю двигуна в 160 кінських сил, максимальною швидкістю з повним навантаженням – 155 км/год, ємністю цистерни для води – 500 л, ємністю баку для піноутворювача – 20 л. У комплектацію авто також входить аварійно-рятувальне обладнання: гідравлічний інструмент, бензоріз, бензопила, медична укладка із необхідними лікарськими засобами.

«Авто є універсальним спецтранспортом для порятунку людей під час ДТП, гасіння невеликих пожеж та інших небезпечних подіях, й дозволить врятувати не одне людське життя», – кажуть в Управлінні ДСНС України.

Довідково:

«Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні» – це транскордонний проект, який втілюється Асоціацією «Єврорегіон Карпати – Україна» спільно з рятувальниками Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей та Воєводською комендатурою Державної пожежної служби в Ряшеві в межах Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020».

Коментарі

Позначки: , , ,