Румунія готова відправити своїх військових у Київ

Новини 25 Квітня, 2021 135

Румунія може відправити своїх військових на парад до Києва / фото REUTERS

Для участі у військовому параді на День Незалежності України

Румунія готова відправити до Києва підрозділ своїх Збройних сил для участі у військовому параді на День Незалежності України 24 серпня.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляє МЗС України.

Як зазначається, перебуваючи 23 квітня з робочим візитом у Румунії, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів переговори із румунським колегою Богданом Ауреску.

Глави української та румунської дипломатії відзначили готовність двох держав до започаткування стратегічного партнерства, враховуючи сучасний рівень відносин Києва та Бухареста та виходячи зі століть дружнього співжиття наших народів у Центральній Європі та регіоні Чорного моря.

«Україна прагне офіційно започаткувати стратегічне партнерство з Румунією. Це означатиме особливі відносини між нашими державами. Ми з Богданом Ауреску домовилися втілити це у дійсність», — заявив Дмитро Кулеба.

Міністр підкреслив, що стратегічне партнерство України та Румунії зробить сильнішими не лише обидві наші держави, а і сприятиме безпеці, стабільності та процвітанню ширшого регіону.

Співрозмовники обговорили підготовку до саміту Кримської платформи в рамках святкування 30-ї річниці незалежності України.

Богдан Ауреску поінформував про готовність румунської сторони направити для участі у військовому параді у столиці нашої держави військовий підрозділ збройних сил Румунії.

 

Коментарі

Позначки: , , ,