Розслідувати катастрофу літака повинен Іран, – МЗС України

Новини 09 Січня, 2020 199

Ілюстрація: Укрінформ

Незалежну комісію з розслідування авіакатастрофи літака української авіакомпанії МАУ поблизу Тегерана, згідно з міжнародним правом, повинен створити Іран як країна, у якій стався трагічний інцидент.

Про це написав у Facebook політичний директор МЗС України Олексій Макєєв, пише Четверта студія з посиланням на Прямий.

“Розслідування авіакатастроф – це справа фахівців … Вони регламентуються міжнародним правом, зокрема додатком 13 до Чиказької конвенції про міжнародну цивільну авіацію 1944 року. І відбуваються у співпраці з багатьма державами. Головною в розслідуванні виступає держава, у якій сталася трагедія. Саме вона утворює незалежну комісію з розслідування. Вона також повинна оперативно повідомити про катастрофу державу, де зареєстровано судно, державу-оператора (в обох останніх випадках це – Україна), державу, де повітряне судно було спроектовано / виготовлено, а також ІКАО (Міжнародну організацію цивільної авіації – ред.)”- зазначив Макєєв.

Він додав, що в розслідуванні можуть також брати участь згадані вище держави, а також держави, громадяни яких постраждали в катастрофі.

Політичний директор МЗС нагадав, що Україна заявила про свій намір приєднатися до роботи комісії з розслідування.

“Це було підкреслено, зокрема, під час сьогоднішньої телефонної розмови міністра закордонних справ України з міністром закордонних справ Ірану. Україна зацікавлена в розслідуванні причин цієї жахливої катастрофи. І робитиме все необхідне з цією метою”, – резюмував Макєєв.

Коментарі

Позначки: , , ,