Розпочато кримінальне провадження за фактом смерті 25-річного пацієнта, якого відправили додому з 5-ї міської лікарні Львова

Новини 29 Жовтня, 2020 2 565

Скриншот ФБ/Вікторія Кулиняк

Підставою для провадження стала інформація у ЗМІ щодо бездіяльності лікарів

Прокуратурою Львівської області розпочато кримінальне провадження за фактом ненадання без поважних причин працівниками однієї з лікарень Львова допомоги хворому, тобто за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.139 КК України (ненадання допомоги хворому медичним працівником, що спричинило смерть останнього).

Як пише «Четверта студія», у прес-службі прокуратури Львівської області повідомили, що підставою для початку кримінального провадження стала інформація у ЗМІ щодо бездіяльності лікарів однієї з міських клінічних лікарень Львова, у якій за кілька днів до смерті перебував пацієнт і з якої його виписали без надання належної медичної допомоги, внаслідок чого чоловік помер 22 жовтня цього року.

Досудове розслідування у цьому провадженні доручено слідчому управлінню Головного управління Національної поліції у Львівській області.

«Дякую, що відреагували! Левицька-Перун Леся скажи рідним, що бодай якась реакція є, тепер справа за слідчими. Прокуратура розпочала кримінальне провадження за фактом смерті пацієнта, внаслідок неналежного виконання обов’язків лікарями», – написала на своїй сторінці у ФБ Галина Янко.

«Колеги, журналісти! В сім’ї Наталі сталося велике горе. Помер її чоловік Олег Кулиняк. 25-річний чоловік мав онкологічну хворобу. Нещодавно у нього стався крововилив і він перебував на лікуванні у 5-ій міській лікарні Львова. Під час проходження лікування Олег підхопив коронавірус. Зі слів дружини, заразився він від іншого пацієнта, який перебував у лікарні. Оскільки відділення в якому лежав Олег закрили на карантин – чоловіка відправили додому.

Ось цитата дружини: “Ми в паніці шукали куди його можна покласти і оскільки ми прописані в Оброшино його прийняли Пустомити. Там зробили ПЛР тест і мали його перенаправити в ковідну лікарню. Але не встигли. Бо поки ми самостійно шукали куди покласти чоловіка втратили орінторно 4-5 днів. До лікарів і до Пустомитівської лікарні ми не маємо жодних притезній. Оскільки йому виділили реанімаційну палату коли взнали, що ми з таким діагногом дома.”

За декілька днів Олега не стало. Зі слів дружини, лікуючий лікар Горон Наталія Юріївна з 5-ої лікарні відправила хворого на онкологію пацієнта додому. Тоді як інші лікарі скерували своїх пацієнтів в інші медзаклади. Спроби сконтактуватися з лікарем не давали жодних результатів. Лікар не виходила на зв’язок.

Ця історія особисто в мене викликає багато питань. Чому хворого на онкологію чоловіка з можливим ковідом відпускають додому? Чому лікарня приймає хворих на ковід ще за довго до того, як офіційно це мають робити? Адже лише від нині там мають приймати таких хворих. Чому лікар не надала допомогу хворому? І ще купа інших питань….

Якщо хтось з колег готовий висвітлити цю ситуацію – номер дружини Наталії, а також контакти лікаря Горон Наталії можу надати у приватних повідомленнях», – зазначила у своєму дописі у ФБ Марта Іванова.

Як повідомляла «Четверта студія», з лікарні Львова через карантин відправляють додому важкохворих.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , , ,