Росіяни обмірковують свій вихід з Донбасу

Новини 17 Грудня, 2017 21

Вільям Тейлор. Фото - Укрінформ

Про це заявив колишній посол США

Влада Росії розуміє, що зможе отримати від окупації Донбасу стільки, як колись планувалося. Таку думку в інтерв’ю журналу “Новое время” висловив колишній посол США в Україні Вільям Тейлор.

“Думаю, переваги, які вони отримали, увійшовши на Донбас, виявилися набагато нижчими за очікувані, а ось ціна цього кроку – досить висока. Кремль не очікував, що США та Європа будуть зберігати санкції так довго. Коли сталася війна у Грузії в 2008 році, санкції щодо Росії були нетривалими. Цілком можливо, що, увійшовши до Криму і на Донбас, Путін сподівався отримати таку саму нетривалу реакцію”, – сказав він.

Проте санкції тривають і є болючими для російської економіки, роблячи Крим і Донбас “дорогим задоволенням” для Росії, вважає Тейлор.

“Усі ці витрати явно перевищують вигоди, і це відкриває простір для переговорів. Тому я думаю і сподіваюся, що росіяни все-таки розглядають варіанти поступового виходу з Донбасу”, – додав дипломат.

Він також розповів, що, за його інформацією, ще минулого літа в оточенні Путіна обговорювалося, що залишатися на Донбасі – не найкраща ідея, і важливо якось поступово звідти виходити.

Коментарі

Позначки: , ,