Росія знову погрожує бомбити об’єкти у Києві

Новини 03 Червня, 2022 62

Міська влада закликає киян дотримуватися комендантської години. Фото: Борис Корпусенко

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв в інтерв’ю телеканалу “Аль-Джазіра” заявив, що якщо американські РСЗВ в Україні будуть обстрілювати російську територію, Москва відповість ударом по центрах прийняття рішень.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Центр новин.

“Безумовно, на цю загрозу ми маємо реагувати. І цілком очевидно, що <…> у разі, якщо, не дай Боже, ці види озброєнь будуть використані проти російських територій, у цьому випадку у Збройних сил нашої країни не залишиться іншого вибору, крім як діяти на ураження центрів ухвалення рішень”, – сказав Медведєв.

За його словами, “усім зрозуміло, що це за центри – це і міністерство оборони, і генштаб, і все, що завгодно”. Перераховані об’єкти розташовані в Києві і Росія вже багато разів намагалась їх знищити крилатими ракетами.

1 червня президент США Джо Байден оголосив про надання Україні чергового пакету військової допомоги на 700 млн доларів, що включає постачання американських систем залпового вогню HIMARS та снарядів до них.

У Пентагоні після цього заявляли, що американські РСЗВ повинні забезпечити ЗСУ більш точне враження цілей на далеких дистанціях. “Питання відстані ударів вирішуватиметься Збройними силами України самостійно”, – уточнила сьогодні американський посол в Україні Бріджіт Брінк.

При цьому Київ запевнив адміністрацію США, що HIMARS “використовуватимуться тільки в оборонних цілях”, заявив заступник міністра оборони США з політичних справ Колін Кол.

Наразі йдеться про відстань ураження в 80 кілометрів, але ці установки можуть стріляти ракетами, які вражають ціль на відстані 300 км. Їх поки що Україні не дають.

Коментарі

Позначки: