Росія викликала українського повіреного через протест націоналістів на Львівщині (ВІДЕО)

Новини 10 Червня, 2021 706

Міністерство закордонних справ Росії висловило протест повіреному у справах України в РФ Василю Покотилу через акції українських націоналістів на Львівщині.

Про це пише Четверта студія з посиланням на російське агентство ТАСС, яке цитує прессекретаря МЗС РФ Марію Захарову.

“10 червня в 10 годин на МЗС був викликаний тимчасовий повірений у справах України в Москві Василь Покотило. Йому було заявлено рішучий протест з приводу чергового порушення Києвом своїх зобов’язань по Віденським конвенції 1961-го і 1963 року.

В черговий раз ми зажадали від української сторони вжити усіх необхідних заходів щодо недопущення подібних провокацій, забезпечити умови для нормальної роботи і недоторканності посольства і генконсульства Росії на Україні, а також безпеку їх співробітників”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 6 червня працівники російського консульства у селі Заболотівці на Львівщині хотіли покласти квіти до пам’ятника російському поету Олександру Пушкіну.

Представники “Нацкорпусу” завадили їм це зробити.

Активісти заблокували прохід до пам’ятника Пушкіну та в розмові нагадали представникам держави-агресора про жертв російської агресії на Сході України та анексію Криму. Співробітники російського консульства мусили повертатися ні з чим. Нацкорпус чітко дав зрозуміти представникам держави агресора, що на Львівщині не буде жодних шабашів «русского міра».

Нагадаємо, Олександр Пушкін був, насамперед, оспівувачем московського імперіалізму, який негативно сприймав українські визвольні змагання (чого варта лише антимазепинська поема «Полтава»).

Нацкорпус буде домагатися демонтажу пам’ятника російському літератору в селі Заболотівцях. В українців є достатньо видатних постатей, які варті вшанування. І серед них точно не має місця аполегетам Російської імперії.

Коментарі

Позначки: