Росія та Білорусь домовились утворити конфедеративну державу

Новини 16 Вересня, 2019 90

Президент РФ Владімір Путін. Фото: Lenta.ru

Росія і Білорусь в 2022 році можуть створити конфедеративну державу.

Про це йдеться в програмі економічної інтеграції країн, пише “КоммерсантЪ”.

Спочатку країни створять єдиний Податковий і Цивільний кодекси, зовнішньоторговельний режим, а також уніфікують облік власності.

“Вона [програма економічної інтеграції Росії і Білорусі] розрахована на півтора роки і передбачає часткове об’єднання двох економічних систем з січня 2021 року”, – уточнює видання.

Йдеться про майже об’єднаному банківському нагляді, але з двома центробанками, єдиний регулятор ринків нафти, газу і електроенергії і гармонізованому держрегулювання галузей. Країни поки не зважилися вводити єдину валюту або об’єднати емісійні банки. Проте, вони збираються частково об’єднати платіжні системи. З 2021 року запровадять єдиний доступ до держзакупівель.

Нагадаємо, у квітні з’явилися відомості про неякісну нафти з нафтопроводу “Дружба”. Концерн “Белнефтехим” поінформував про 10-25-кратне перевищення допустимих показників частки органічних хлоридів. Російська “Транснефть” визнала відхилення в якості. За різними оцінка зіпсованими виявилися від 3 до 5 млн т нафти.

В кінці червня стало відомо, що протягом приблизно 12 місяців нафтопровід буде працювати в пів сили. Цей термін необхідний для повного очищення всіх систем від забрудненої російської нафти.

Коментарі

Позначки: ,