Росія порушує режим припинення вогню і далі вбиває українських військових, а Зеленський вітає Путіна з Новим роком, – Геращенко

Новини 13 Січня, 2020 5 327

Зеленський у Трускавці, 03.09.19, фото: 4studio

Президент Зеленський ігнорує порушення Росією домовленостей за результатами Нормандського саміту. Неприпустимо, що українські військові продовжують гинути від обстрілів, а влада ніяк не коментує цю ситуацію. Про це заявила співголова фракції «Європейська Солідарність» Ірина Геращенко під час погоджувальної ради, повідомляє “Четверта студія” з посиланням на прес-службу партії.

«Українська влада не знайшла часу для того, щоб згадати про те, що російська сторона не виконала жодного пункту з останнього саміту Нормандського формату в Парижі. Не виконано безпековий блок до 31 грудня, так і не оголошено режим тиші. Цього року вже загинуло чотири наших захисники», – сказала вона.

Також політик нагадала, що президент Зеленський при цьому знайшов час і можливість привітати Путіна з Новим Роком. “Що стосується Російської Федерації, яку ми вітаємо з новим роком. Тепер Путін наш новий партнер», –  робить висновок Геращенко.

Вона зазначила, що обмін заручників – це важливе для України питання. І добре, що наші герої повертаються додому. Але неприпустимим є замовчування владою питання того, що сотні українців продовжують знаходитись в полоні, у той час як беркутівців та терористів передали Росії.

«Російська Федерація «соізволіла» віддати нам кілька десятків героїв, але давайте згадаємо про тих, кого не віддали. А це сотні людей на окупованому Донбасі і в РФ. А також давайте згадаємо, кого віддали, попри те, що Росія як країна, яка підтримує тероризм, роками вимагала від нас Беркут, роками вимагали від нас терористів, які не мають жодного відношення до конфлікту на Донбасі. Тепер їх віддали.

І коли ми сьогодні згадуємо про заручників, яких звільнили, і Слава Богу! Це дуже велике щастя для України і для їх родин», – додала Геращенко.

Парламентар закликала розглянути у другому читанні законопроект, який фіксує статус і пільги для військовополонених, політв’язнів і заручників.

«Давайте згадаємо про, що досі не зробила Верховна Рада для того, щоб узаконити статус заручників, політв’язнів і військовополонених. Я вимагаю, щоб цього тижня нарешті в другому читанні був розглянутий відповідний законопроект про визнання цього статусу. Для того, щоб люди, які повернулися після катувань, в яких сьогодні немає де і за що жити, отримали не тільки відповідний статус і гарантії.

Коментарі

Позначки: , ,