Росія не виконала жодних резолюцій на захист територіальної цілісності України

Новини 27 Листопада, 2017 24

МЗС України

Таку позицію висловила речник МЗС України Мар’яна Беца

 Тому можливе повернення російської делегації до участі в засіданнях Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) суперечитиме міжнародному праву. Таку позицію висловила речник МЗС України Мар’яна Беца у Тwitter.

“РФ не виконала жодної резолюції в рамках РЄ. Жодної в рамках ООН чи ОБСЄ. У питанні виконання міжнародного права, цінностей не може бути компромісів. Повернення РФ в ПАРЄ без виправлення міжнародно-правових порушень, відновлення територіальної цілісності України, виведення російських військ суперечить міжнародному праву”, – наголосила вона.

Як повідомлялося, генеральний секретар Ради Європи Ягланд виступив за повернення Росії до ПАРЄ та скасування санкцій, запроваджених проти РФ за агресію щодо України.

У свою чергу голова української делегації при ПАРЄ, народний депутат Володимир Ар’єв наголосив, що повернення РФ, яке лобіює Ягланд, суттєво підриває авторитет Ради Європи та нівелює силу резолюцій, які вона приймала, в такому разі українській делегації в ПАРЄ «нічого робити».

Росія була позбавлена права голосу в ПАРЄ у квітні 2014 року після окупації Криму та початку військових дій на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що у Раді Європи підготували механізм, який дозволить зняти санкції з РФ і повернути російську делегацію у ПАРЄ.

Коментарі

Позначки: , ,