Росія намагається забути про мінський протокол – Порошенко (ВІДЕО)

Новини 05 Вересня, 2019 143

Фото: РБК-Україна

П’ять років тому було підписано мінський протокол

П’ять років тому підписано мінський протокол – перший документ з пакету т. зв. мінських домовленостей. І всі ці п’ять років Росія намагається всіляко замовчати, забути, не помічати цієї першої важливої домовленості. Адже у мінському протоколі за підписом Російської Федерації було зафіксовано ключові елементи мирного плану президента Порошенка: негайне припинення вогню, забезпечення постійного моніторингу над кордоном з боку ОБСЄ і виведення російських військ та зброї з території України. Як і негайне звільнення всіх заручників і незаконно утримуваних осіб.

Про це зазначається у дописі Петра Порошенка на його сторінці у Facebook.

«Відвага українських військових на Донбасі і майстерність української делегації у далекому Уельсі змусила Росію поставити свій підпис 5 вересня у Мінську. Розпочалося тривале, багаторічне примушування російського агресора до миру. Саме тоді українські сили продемонстрували здатність ефективно протистояти підступному ворогу.

Саме тоді на саміті НАТО, відбулися критично важливі зустрічі світовими лідерами, зокрема в унікальному форматі Велика 5 + Україна. Саме тоді Україна нарешті згуртувала міжнародну підтримку, отримавши готовність союзників і партнерів, як через застосування санкцій, так і надання військової допомоги, тиснути на Росію – не лише політично, але й конкретними мотиваційними заходами. Ми вперше на практиці перевірили ефективність формули – рішучість України, помножена на підтримку союзників дає стримування Росії через збільшення для неї ціни агресії.

Сьогодні Росія намагається забути про цей протокол і відповідно ігнорувати виконання своїх зобов’язань, аби нав’язати свій порядок врегулювання, змусивши Україну прийняти капітуляцію, та розбити міжнародну солідарність. Розбудова українського війська, інтеграція в ЄС та НАТО через реформи і зміцнення міжнародної коаліції на підтримку України – це запорука перемоги і процвітання України. Це те, від чого новому керівництву в жодному разі не треба відступати, які б обіцянки, гарантії чи запевнення не йшли з Москви.

Нічого про Україну без України!», – йдеться у дописі Петра Порошенка.

 

Коментарі

Позначки: