Росія майже відновила відносини з Туреччиною

Новини 13 Листопада, 2017 117

Ілюстративне фото

Президент Росії Володимир Путін заявив, що відносини Росії і Туреччини можна вважати відновленими практично в повному обсязі

“Хочу відзначити на початку нашої зустрічі, що наші відносини можна вважати відновленими практично в повному обсязі “, –   заявив Путін  на зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом, який прибув сьогодні в РФ.

Президент Туреччини зазначив, що після початку процесу нормалізації між двома країнами “часті зустрічі (лідерів) надають прискорення розвитку наших двосторонніх відносин”, – цитує ТАСС слова турецького президента.

Нагадаємо, стосунки між обома країнами погіршилися після збиття у листопаді 2015 року Туреччиною російського бомбардувальника Су-24, який порушив повітряний простір Туреччини. З 1 січня 2016 року Росія ввела ембарго на постачання сільськогосподарської продукції з Туреччини. Потепління відносин між РФ та Туреччиною настало після того, як Ердоган вибачився перед російською стороною. 9 серпня 2016 року відбулася перша зустріч турецького і російського президентів у Санкт-Петербурзі, після інциденту з Су-24. Після цього президент Росії та президент Туреччини вже мали кілька спільних зустрічей.

Коментарі

Позначки: ,