Росія і Китай готуються до космічних воєн, – генерал Джон Гайтен

Новини 03 Грудня, 2017 146

Генерал Джон Гайтен. Фото: defense.gov

Керівник Стратегічного командування збройних сил США переконує, що Москва і Пекін створюють і випробовують “зброю для роботи в космосі, керовану із землі, яка глушить і лазерну зброю”

Керівник Стратегічного командування збройних сил США генерал Джон Гайтен заявив, що у Росії та Китаї розробляється зброя, яку можна використовувати проти супутників у космосі.

Про це повідомляє офіційний сайт Пентагону.

Генерал вважає, що Росія і Китай створюють і випробовують “зброю для роботи в космосі, керовану із землі, яка глушить і лазерну зброю”. За словами Хайтена, це робиться відкрито і не тримається в таємниці.

На думку американського генерала, Росія і Китай вивчили досвід Америки, яка успішно використовувала супутники під час різних військових операцій, в тому числі під час конфлікту в Перській затоці в 1991 році. Відтак, Москва і Пекін хочуть позбавити США такої можливості у майбутньому.

Джон Гайтен зазначає, що дані про запуски ракет по всьому світу фіксуються американськими супутниками, а захистити їх нелегко. Генерал висловив переконання, що таким чином країни хочуть “кинути виклик США і змінити баланс сил у світі”.

“Ми не можемо цього дозволити”, – наголосив керівник Стратегічного командування збройних сил США.

 

Коментарі

Позначки: , , ,