У команді президента Зеленського є люди, які вірять, що війну на Донбасі почала не Росія, а з президентом Путіним можна домовитися. Про це сказав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир В’ятрович в ефірі «Прямого», повідомляє прес-служба партії, інформує Четверта студія.

«Зараз у владі є люди, які досі вірять, що війну проти Україні розпочав не Путін, що в цьому нібито була зацікавлена попередня українська влада. Це люди, для яких досі важко усвідомити, що російський імперіалізм –  це давній історичний ворог України, який нікуди не зник, який набирає різних форм, продовжує свою послідовну політику протягом століть утримання України в своїй орбіті впливу. Без усвідомлення цього очевидно важко зрозуміти, яким чином вирішувати питання сучасної української війни, яким чином поводитися керівництву нашої держави на різного роду міжнародних переговорах»,- сказав В’ятрович.

Мені  здається, що нинішній президент України Володимир Зеленський абсолютно щиро вірив в те, що на його зустрічі з Путіним в Парижі вдасться вирішити питання російсько – української війни, що йому вдасться переконати Путіна. Це дуже наївна позиція, яка свідчить лише про незнання ні самого Путіна, ні сучасної російської політики в цілому, але навіть глибше – російсько-українських відносин впродовж останніх кількох століть.  Зустріч з Путіним в рамках нормандського саміту не допомогла Зеленському повернутися з миром, на який він розраховував, не допомогла, як показала остання мінська зустріч, досягти менших цілей, які ставили перед собою учасники переговорів – припинення вогню, обмін полоненими. Навіть такі менші цілі залишилися абсолютно не реалізованими. Очевидно, що вони не будуть реалізовані до кінця цього року», – зазначив народний депутат.