Російськомовна чиновниця Садового сяде у тюрму на шість років

Новини 04 Березня, 2024 165

«Дерево, яке стало причиною трагедії, на вигляд було повністю здорове», - Олександра Сладкова

Після публікації на сайті ІВ Четверта студія Львівська обласна прокуратура підтвердила дві підозри скандальній чиновниці

Як повідомили в пресслужбі прокуратури Львівщини, службовій особі ЛМР повідомили підозру за двома кримінальними статтями.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Галінфо.

“Службовій особі Львівської міської ради повідомили про підозру за ч.2 ст. 366 та ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України”, – зазначили в прокуратурі, однак не зазначили про яку саме особу йдеться.

Зазначимо, ч. 2 статті 364 (Зловживання владою або службовим становищем) передбачає позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ч 2 статті 366 (Службове підроблення) передбачає позбавлення волі на строк від двох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

За інформацією нашого видання “4 студія“, мова йде про заступницю директора департаменту економічного розвитку міськради, колишню керівницю управління екології та природних ресурсів ЛМР Олександру Сладкову.

Як повідомив депутат Львівської міської ради Ігор Зінкевич, з посиланням на власні джерела, ще минулого тижня одній з чиновниць міської ради Львова було оголошено підозру у привласненні коштів на очищенні озера.

Зазначимо, 23 березня 2023 року керівницю управління екології міськради Олександру Сладкову призначили заступницею директора департаменту економічного розвитку Львівської міськради. Сладкова очолила управління екології та природних ресурсів Львівської міської ради у листопаді 2019 року

До цього вона працювала начальницею відділу урбаністики у ЛКП “Інститут просторового розвитку” з 2016 року, очолювала управління адміністрування, будівництва та розвитку інфраструктури міськради (2014-2016), була менеджеркою проєктів програми міжнародної діяльності у КУ “Інститут міста” (2012-2014), спеціалісткою відділу інвестиційних проєктів у ЛКП “Львівавтодор” (2019).

Нагадаємо, чиновниця Садового виступала перед дітьми у Львові російською мовою.

“На лінійці, яка проводилася російською мовою, перед своїми вчителями та російськомовними дітьми я виступила російською, можливо, автоматично, можливо, в першу чергу, вважаючи себе випускницею цієї школи, – написала, зокрема, Олександра Сладкова у Facebook, коментуючи відео зі своїм виступом, яке уже опублікували в мережі. – Прошу вибачення у тих, чиї почуття я сьогодні образила. Якби я могла повернути час назад, я певно говорила б українською”.

Львівська школа №45 є однією з п’яти львівських шкіл, де навчальний процес до останнього вівся російською мовою. Окрім того, у Львові працюють дві загальноосвітні держдавні школи з польською мовою навчання.

У LinkedIn-профілі Олександри Сладкової зазначено, що окрім української та російської, вона володіє англійською, німецькою, польською та норвезькою мовами.

Коментарі

Позначки: , ,