Російські правозахисники просять зберегти Росію у Раді Європи

Новини 24 Січня, 2018 39

Зала засідань Парламентської асамблеї Ради Європи

Низка авторитетних російських правозахисників на чолі з головою Московської Гельсинської групи Людмилою Алєксєєвою оприлюднили відкритий лист з проханням не допустити виходу Росії зі складу Ради Європи

“З кожним днем зростає ймовірність повного розриву відносин між Радою Європи та Росією, що призвело б до згортання цілого ряду напрямків спільної роботи, вкрай важливих для правового та гуманітарного прогресу на загальноєвропейському рівні”, – повідомляється в документі, інформує “Ехо Москви“.

“Розрив означав би, серед іншого, припинення повноважень Європейського Суду з прав людини на території Росії. А це, безумовно, різко скоротило б можливості росіян відстоювати свої права”, – пояснюють автори.

Правозахисники, пояснюючи, що Росія – “велика і складна країна”, просять інші країни-члени Ради Європи зберегти її у складі Ради Європи, в тому числі – повернути російську делегацію в ПАРЄ.

Нагадаємо, зараз в ПАРЄ запущений процес узгодження змін до регламенту та статуту РЄ з метою відновити участь Росії в асамблеї. Для цього РФ вимагає прибрати юридичну можливість накладення санкцій на них у майбутньому.

Коментарі

Позначки: ,