Російське вугілля і надалі возитимуть в Соснівку, – пояснення Мінекономіки

Новини 17 Грудня, 2019 865

Фото: ФБ/Руслан Кошулинський

Російське вугілля, вагони з яким блокували активісти у Соснівці, ввозиться в Україну законно, тому що не внесено до жодного санкційного списку. Такий лист з роз’ясненнями надало Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на НЕОрадіо, лист так і називається: «Щодо торгівлі вугіллям з Російської Федерації». Опублікував його в соцмережі ФБ колишній нардеп Руслан Кошулинський.

Зокрема у ньому йдеться, дослівно: «Вугілля ввозять відкрито переважно для двох підприємств – «ДТЕКу» олігарха Ахметова і поки державного, але підконтрольного олігархові Коломойському «Центренерго». І держава не має питань до жодного з них, тому що «втручатися в роботу підприємств незаконно»…», – пише Руслан Кошулинський.

Водночас у листі від 9 грудня, який підписав заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Качка, говориться, що розмитнення вугілля, походженням з Російської федерації, що перебувало на залізничній станції Соснівка, розмитнила Львівська митниця Державної фіскальної служби з 3 до 20 вересня. Всього було оформлено 193 вагони, з них 75 – з Російської Федерації та 118 – з Республіки Білорусь. В бюджет надійшло 5,4 млн гривень.

 

Коментарі

Позначки: , ,