Російська армія після перегрупування знову розпочне наступ на Київ, — ЗСУ

Новини 07 Квітня, 2022 262
Російська армія після перегрупування знову розпочне наступ на Київ

Після передислокації російських військ на схід України та спроби взяти під контроль Донецьку та Луганську області слід очікувати повторного наступу на Київ. 

Про це повідомив заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ Збройних сил України Олександр Грузевич, пише “Четверта студія” з посиланням на Прямий.

Після перегрупування буде повторна спроба захопити столицю – однозначно. Це дасть їм можливість диктувати свої вимоги, вийти переможцем у ситуації, бо зараз рф – як загнаний вовк.

Він нагадав, що у ворога було дві стратегічні цілі – вийти на кордони Донецької та Луганської областей та захопити Київ і після цього країну поставити на коліна. У нього не вийшло ні там, ні там. Тоді він зосередив сили на одній із стратегічних цілей, але ймовірність того, що буде повторна спроба наступу на Київ, залишається.

Грузевич уточнив, що частина окупантів, яка залишається у Білорусі, досить велика. Росія сподівається, що всі українські сили кинуть на схід, але не слід розрахувати на це. Київ залишається під надійним захистом.

За його словами, військові наразі вживають заходів щодо збільшення зовнішнього кола оборони Києва та Київської області, будують фортифікаційні споруди та тренують особовий склад.

Коментарі

Позначки: , , ,