Романа Протасевича перевели до мінського СІЗО КДБ (ВІДЕО)

Новини 30 Травня, 2021 193
Лукашенко звинуватив Львів та Варшаву у відмові прийняти літак Ryanair. Фото з відкритих джерел

Лукашенко звинуватив Львів та Варшаву у відмові прийняти літак Ryanair. Фото з відкритих джерел

Затриманого у Мінську засновника Telegram-каналу NEXTA, опозиційного журналіста Романа Протасевича перевели в ізолятор Комітету державної безпеки (КДБ) Білорусі, де також перебуває його дівчина, росіянка Софія Сапега.

Як пише “Четверта студія” з посиланням на Прямий, про це повідомляє правозахисний центр “Весна“.

“Романа Протасевича перевели в СІЗО КДБ. Також відомо, що у його сестри прийняли першу передачу, але забрали звідти книгу”, — розповіли правозахисники.

Також у коментарі виданню BBC батько журналіста Дмитро Протасевича розповів, що про білоруські силовики катували сина після затримання. Крім того, відомо, що родина Протасевича дізналася, що він знаходиться у мінському СІЗО КДБ у п’ятницю, коли сестрі Романа вдалося передати йому посилку.

Також Дмитро Потасевич заявив, що адвокат його сина не може розповідати родині подробиці розслідування через надану силовикам підписку про нерозголошення.

Нагадаємо, Європейський Союз підготував комплексний план фінансової підтримки Білорусі за умови, що країна почне демократичні перетворення.

Раніше повідомлялось, що Євросоюз введе нові санкції проти Білорусі через інцидент з посадкою літака компанії Ryanair у Мінську.

Нагадаємо, 23 травня у Мінську затримали засновника опозиційного телеграм-каналу Nexta Романа Протасевича, який перебував на борту літака Афіни – Вільнюс, який здійснив екстрену посадку через повідомлення про вибуховий пристрій на борту. Після затримання Протасевича до редакції Nexta почали надходити погрози.

Коментарі

Позначки: , ,