Роман Матис розкритикував відкриття кримінального провадження через осквернення Меморіалу Героїв Небесної Сотні у Львові (ВІДЕО)

Новини 05 Липня, 2021 994

Громадський активіст Роман Матис розкритикував відкриття кримінального провадження через осквернення Меморіалу Героїв Небесної Сотні у Львові.

Як пише Четверта студія, про це Роман Матис написав у Фейсбуці.

“Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом «осквернення» Меморіалу героїв Небесної Сотні у Львові.

То що це виходить, що Революція Гідності відбулася для того, щоб людей садили в тюрму за те, що у них поганий смак?

P.S.

Кілька фактів.

1. Меморіал це не поховання, це просто місце чи споруда в пам‘ять про щось чи когось.

2. Це місце концептуально так і задумувалось, як оглядовий майданчик, потім з‘явилась ідея встановити там меморіал і зроблений він власне, як громадський простір для проведення часу. Щоб люди могли насолоджуватися краєвидами, радіти життю і пам‘ятати завдяки кому у них є така можливість.

3. Оскверненням можна б було вважати, якби відбувалися якісь акти зневаги щодо елементів Меморіалу. А так на відео видно лише запалювання вогнів, задування свічок і фотографування на фоні телевізійної вежі.

4. Слухати руску музику є ознакою поганого смаку”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 4 липня під час моніторигну соціальних мереж поліцейські Львівщини виявили повідомлення, проілюстроване фотографіями та відео, на яких кілька дівчат, під час святкування вісімнадцятиріччя своєї подруги, мешканки Львова, запалювали фейєрверки та танцювали під музику на Меморіалі Героїв Небесної сотні, розташованому на вулиці Підвальній.

Як повідомили у поліції, за фактом слідчі Львівського районного управління поліції відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.297 (Осквернення пам’ятника) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання – обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Проводиться досудове розслідування, правоохоронці встановлюють обставини події.

Коментарі

Позначки: , ,