Роботодавці до 21 грудня можуть подати документи на одноразову допомогу в час карантину

Новини 19 Грудня, 2020 90

Фото ілюстративне з відкритих джерел

Уряд ухвалив рішення підтримати ініціативу Президента України про виплату  одноразової матеріальної допомоги роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин. Право на отримання одноразової матеріальної допомоги мають юридичні особи (роботодавці), які використовують працю найманих працівників. Про це інформує Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

«Важливо, що ця допомога – це підтримка для роботодавців, основний вид економічної діяльності яких не входить до Переліку видів економічної діяльності щодо яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, визначеного Кабінетом Міністрів України», – пояснив заступник директора департаменту економічної політики Львівської ОДА Орест Гринів.

Подати документи роботодавці можуть:

– безпосередньо до центру зайнятості;

– на електронну адресу центру (скановані копії).

Пакет документів можна подати до центру зайнятості до 21 грудня 2020 року включно.

Перелік необхідних документів:

– заява за формою згідно з додатком 1 Порядку;

– копія наказу про скорочення чи можливе скорочення тривалості робочого часу;

– копія відомостей про найманих працівників за формою.

Одноразова матеріальна допомога надається суб’єктам господарювання, які вимушено скоротили, або можуть скоротити передбачену законодавством тривалість робочого часу працівників, у тому числі через простій, після запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів, для виплати найманим працівникам на підставі заяви про надання одноразової матеріальної допомоги та відомостей про найманих працівників.

Одноразова матеріальна допомога виплачується найманому працівникові, який на момент її отримання перебуває у трудових відносинах із суб’єктом господарювання, що подав відомості про такого працівника.

Одноразова матеріальна допомога не надається:

1) за найманих працівників, які:

– на дату звернення працюють у роботодавця та за яких роботодавцем сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове страхування менше ніж за усі місяці ІІІ кварталу 2020 року.

– працюють у роботодавця за сумісництвом;

2) суб’єктам господарювання:

– період від дати державної реєстрації яких до дати набрання чинності Законом становить менше трьох місяців;

– які на дату набрання чинності Законом отримують допомогу по частковому безробіттю на період карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Cov-2, відповідно до Закону України «Про зайнятість населення»

– діяльність яких на дату набрання чинності Законом, за даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, припинена, перебуває у стані припинення або банкрутства.

Порядок надання одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання, розрахунку її розміру, стягнення, повернення невикористаної її суми, затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 №1231.

Як суб’єкту господарювання отримати одноразову матеріальну допомогу і інфографіці від Державної служби зайнятості.

Коментарі

Позначки: ,