Рівненська облрада вимагає від влади Зеленського збільшити видатки на субсидії

Новини 20 Січня, 2021 157
Автопробіг партії "Європейська Солідарність" до Дня Конституції України, фото 4studio

Депутати Рівненської обласної ради за ініціативи «Європейської Солідарності» вимагають збільшити видатки на субсидії у зв’язку з підвищенням тарифів. Такі вимоги до Президента, Кабінету Міністрів та Верховної Ради депутати Рівненської обласної ради підтримали у відповідному зверненні 19 січня на позачерговій сесії, пише Четверта студія з посиланням на ЄС.

Одне з основних питань, яке викликало потребу в дочасному зібранні обласних обранців, – саме звернення до вищих ешелонів влади з протестом проти необґрунтованого підвищення тарифів та вимогою забезпечити людей субсидіями, які цьогоріч, порівняно з минулим роком, зменшилися більш як наполовину.

«Наша задача – вимагати від виконавчої влади прогнозованої тарифної політики, щоб люди знали, що буде через місяць, півроку, рік. Бо зараз Зеленський і його команда піднімають тарифи, а коли люди виходять і перекривають дороги – знижують їх», – сказав голова Рівненської ТО ПП «Європейська Солідарність», депутат обласної ради Віталій Гайдукевич.

«Коли нам кажуть, що в країні немає грошей, то я хочу сказати: в парламенті досі лежить законопроект, яким передбачено виділення близько семи мільярдів гривень на субсидії. Ці гроші в країни є, їх цілком можливо забрати із забезпечення діяльності адміністрації президента, офісу генпрокурора, СБУ. І я нагадаю, що в 2017 році для тих людей, які з об’єктивних причин не могли в повному обсязі сплачувати комунальні послуги, державою було виділено 71 мільярд гривень на субсидії. Зараз влада Зеленського залишила на ці потреби лише 36,5 мільярдів. Решту було розтринькано на довколавладні кола. Влада має почути нас, як представників громад. Люди мають працювати і бути спроможні оплачувати обґрунтовані тарифи, а якщо ні – держава повинна захистити і підтримати їх», – наголошує Гайдукевич.

«Влада повинна припинити свою провальну діяльність, яка призводить до знищення українського народу. Сьогодні ми прагнули напрацювати максимально правильний документ, який, сподіваємося, почують у Києві. Представники громадськості, які мали слово на сесії, просили обов’язково додати в нього пункт про відставку державної влади на чолі з президентом Зеленським, який не здатен виконувати свої обов’язки. Тим часом на вулиці мерзли люди… Врешті депутати підтримали проект рішення, яке закінчується словами: «Вимагаємо у влади припинити безсистемну та немотивовану діяльність, яка призводить до соціального напруження і погіршення ситуації в країні», – резюмував голова Рівненської обласної ради Сергій Кондарчук.

Коментарі

Позначки: , ,